3 gode grunde til at se en fysioterapeut

Går du med nogle skavanker, du er godt træt af? Løsningen kan muligvis være et besøg hos en fysioterapeut. Her er 3 gode grunde til at tage forbi fysioterapeuten.

1. Afklaring af dit problem

Når du nøder op hos en fysioterapeut første gang, vil han/hun snakke med dig for at klarlægge problemet, du bærer rundt på. Derefter vil du blive undersøgt. Fysioterapeuten vil arbejde ud fra, hvad dit problem er, og det vil blive undersøgelsens omdrejningspunkt. Herefter vil fysioterapeuten lave en behandlingsplan i samarbejde med dig. Den indeholder typisk både behandling på klinikken og hjemmeøvelser. Måske skal du også deltage på et hold.

Det er en god idé at gå til en fysioterapeut i sit lokalområde – hvis du bor i Lyngby eller omegn, kan du bl.a. henvende til dig fysklinikken.dk.

2. Behandling på klinikken

Der er flere forskellige former for behandling, du kan få ved en fysioterapeut. Der er bl.a.:

  • Øvelsesterapi, som handler om styrke- og udholdenhedstræning, ud- og afspænding, holdningskorrigerende øvelser, balancetræning, stabilitetstræning samt koordinationstræning
  • Genoptræning, hvor du kan komme efter at have været til genoptræning i kommunen
  • Behandling og genoptræning af idrætsskader
  • Manuel behandling, hvor fysioterapeuten behandler dig f.eks. med ledmobilisering, tværmassage eller måske afspændende massage triggerpunktsbehandling
  • Apparaturbehandling, hvor du får behandling med klinikkens apparater. Det kan f.eks. være ultralyd, TNS eller kombinationsterapi

Fælles for alle behandlingsformerne er, at de er tilrettelagt af din fysioterapeut og tager udgangspunkt i din problemstilling.

3. Planlægning af hjemmeøvelser

Det vil oftest ikke være nok kun at træne på klinikken, hvis du vil op på dupperne igen. Derfor vil fysioterapeuten typisk give dig nogle øvelser med hjem. Det kan være lette styrketræningsøvelser, du kan lave på stuegulvet. Det kan være balanceøvelser, hvor du skal udføre bevægelser på et balancebræt. Det kan være udstrækningsøvelser for at øge smidigheden. Det kan være mange ting, og her tager fysioterapeuten selvfølgelig igen udgangspunkt i dig og din problemstilling. Frida på 15 år med en knæskade, skal jo ikke lave de samme øvelser som Bent på 70 år, der har fået ny hofte.