5 gode råd – sådan plejer du kroppen henover sommeren

Med sommerens ankomst er det ikke kun ferierne der starter, det samme gør fristelsernes tid. Sommeren byder altid på mange fristelser. Lange sommeraftener med grill og rødvin er godt sjælen, men gavner ikke din krop i længden. Men det er der råd for – læs med her og du får 5 gode råd til hvordan du plejer kroppen henover sommeren.   

Drik og spis med omtanke

Det første råd er at du skal drikke og spise med omtanke. En af de største fristelser du møder om sommeren er at holde igen med kalorierne, som du har svoret at indtage færre af. Du bliver hurtigt fristet af den gode, fede mad der er på grillen. Du kan sagtens spise alt det der bliver sat foran dig, men spis mindre portioner i stedet for vikingstørrelserne. Kort sagt skal du spise med omtanke, på den måde kan du også bedre nyde den mad du bliver serveret uden at overdrive med maden. Og husk udnytte de mange lækre grøntsager som sommeren byder på.
Senere på aften ender du måske med at drikke lækre kolde drinks og masser af god rødvin. Her kan samme princip anvendes. Drik med omtanke og nyd det, i stedet for at hælde det i dig. Det er samtidig utrolig vigtig at drikke masser af vand i løbet af dagen. Vand holder dig hydreret og giver samtidig en mæthedsfornemmelse.

Motioner

Den andet råd er motion. Det er vigtig for din krop at bevæge sig, så den kan forbrænde nogle kalorier. Sundhedsstyrelsen anbefaler at du er i bevægelse 30 minutter om dagen og 2 gange om ugen laver aktiviteter der giver en høj puls. Alt for form aktiv bevægelse tæller. Så du behøver ikke at gå i gang med den store løbetræning. Det er helt fint at gå lange sommerture – på den måde kan du også bedre nyde sommeren udfolde sig. Hvis du finder nogle grønne områder at gå i, så er det virkelig behageligt for både krop og sjæl og gå lange sommerture om aftenen.

Plej din hud

Det tredje råd er at du skal huske at pleje din hud. For din hud er sart og det er vigtigt at pleje den, uanset hvad du laver. Er du en af dem som rigtig godt lide at tage på stranden om sommeren og slikke sol, så er det vigtigt at du husker solcreme – godt med solcreme. Så du beskytter dig mod solens stråler ordentligt. Hvis du gerne vil have et lækker brunt ansigt så husk at få en god sommerfrisure eller barber dig inden strandturen. En god barbering kan virkelig være lækker her om sommeren. For at få den bedste barbering, skal du købe en god barberskraber, der ikke irritere din hud.

Når du er i gang med at pleje din hud så er det vigtigt at få tjekket sine tænder igennem. Flere mennesker har ikke en fast tandlægetid et par gange om året, hvilket kan resultere i dårlige tænder. Og det kan i sidste ende blive en dyr omgang. Søg derfor en tandlæge og få ordnet tænderne til sommerens strabadser. Om det er tandlægerne på Frederiksberg eller din gamle tandlæge i provinsen er underordnet. Det vigtigste er at komme afsted.

Alsidig påklædning

Det fjerde råd er at du skal huske påklædning til alt slags vejr. Den danske sommer er altid utrolig alsidig, derfor er det vigtig du sørger at have ordentligt med tøj. Sørg for at have en god regnjakke eller tag en varm trøje med. For det kan hurtigt blive regnvejr eller komme en koldfront, der gør sommeraftenerne lidt koldere end du er vant til.

Træn hjernemusklerne

Det femte råd er du skal huske at træne hjernemusklerne. Det kan du gøre ved at læse en bog eller downloade forskellige apps til din telefon. Vi træner generelt ikke vores hjernemuskler nok og sommeren er en god anledning til at begynde på det.

Nyd sommeren – og hvis du skulle blive træt af det danske sommervejr så er der mange muligheder for at finde billige rejser. Det kan være afbudsrejser eller billetter til destinationer sydpå, hvor det er nemmere at finde solen. Du sagtens finde billige flybilletter til Malaga eller Grækenland og få en lækker badeferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *