5 tips til en yngre hud med mere glød

Har du fået nok af træt og rynket hud? Det er helt forståeligt. Vi stræber alle efter at bevare vores ungdommelige glød og glatte hud. Tiden tager dog sin tørn og om vi vil have det eller ej, så bliver vi alle ældre. Der er dog ingen grund til at give op! Vi har samlet 5 hurtige tips til, hvordan du med den rette pleje og en sund rutine, kan give dig yngre hud med mere glød.  

1.      Dyrk mere motion

Det første tip på listen har du nok hørt før: Du burde dyrke mere motion. Undersøgelser bekræfter nemlig, at folk der hyppigt motionerer, har en fastere hud, end folk der ikke gør. Forklaringen på dette skyldes, at desto mere vi bevæger os og får pulsen op, desto mere frisk ilt bliver der ført med blodet ud i hudcellerne. Dette hjælper dem med at forny sig, hvilket vil give dig en yngre hud med mere glød.

2.      Søvn er din ven

Vi kalder det ikke skønhedssøvn for ingenting. Du skal helst, som minimum sove syv timer hver nat for at give kroppen de optimale betingelser for at restituere. Det er dog ikke alle, der er lige gode til dette. Hvis du er en af dem, der er dårlig til at gå rettidig i seng, så er det måske en god idé, at kigge efter noget nyt sengetøj her, og se om det ikke kan gøre nætterne mere attraktiv. Det handler nemlig ikke bare om at sove nok – det handler også om at sove.

3.      Rens huden

Det er ikke nogen god idé, at tillade bakterier og makeuprester blive på huden og lukke porerne – især ikke igennem en hel nattesøvn. Derfor anbefaler vi, at du renser huden med lidt lunkent vand hver morgen og aften. Og husk endelig at fjerne alle rester af makeup inden du går i seng, så trænger natcremen også bedre ind.

4.      Pas på solen

Det er ikke altid lige godt vejr i Danmark, men når solen endelig skinner, husker du så at beskytte huden mod solens UV-stråler? Solens stråler er med til at øge ældningsprocessen af din hud, udover at den også giver risiko for solskader og hudkræft. Så gør din hud en tjeneste og tag solcreme på, når du skal udendørs.

5.      Styr din stress

Det er ikke for sjovt. Langvarigt psykisk pres får kroppen til at udskille store mængder af stresshormonet kortisol. I små doser er dette en naturlig forsvarsmekanisme, men hvis kroppen udsættes for et højere mængde, så vil dette have konsekvenser for din hud og velbefindende. Dit mentale velvære er et vigtigt element, der kan påvirke både din hud og glød. Her kommer nogle af vores tidligere råd ind igen. Motion og søvn er ikke bare godt for huden og kroppen, men også dit mentale helbred. Som et ekstra tip hjælper det, at indtage antioxidanter fra grøntsager, frugt og te.

Hvordan du ser dig selv, påvirker både din livskvalitet og din stressfaktor. Derfor er det ikke unormalt, at mange i dag efterspørger professionel hjælp. Cerix er en speciallægeklinik, som tilbyder kosmetiske behandlinger, der kan hjælpe dig med at få de resultater, du ønsker. Sundhed og velvære er en personlig sag. Det vigtigste er, at du er glad og tilfreds, når du ser dig i spejlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *