Børnepsykolog – få den rette hjælp til dit barn

Hvis dit barn går og tumler med mentale problemer, som du ikke ved, hvordan du skal håndtere, kan det være en god idé at finde frem til og aftale en tid med en børnepsykolog. Samtaler mellem et psykisk sårbart barn og en børnepsykolog kan nemlig have en meget positiv effekt på det pågældende barns mentale sundhed.

Børnepsykolog i Århus

Vælg en psykolog med den rette ekspertise

De såkaldte børnepsykologer er autoriserede psykologer, der gennem deres uddannelse og/eller videre arbejde har specialiseret sig i psykologisk behandling til børn. Den ekspertise, som en børnepsykolog har, betyder, at vedkommende oftest vil være særlig dygtig til at få børn i tale og til at møde dem i øjenhøjde. Og generelt vil en børnepsykolog altså være bevidst om, hvilke redskaber der fungerer bedst, når børn skal indgå i et psykologisk behandlingsforløb.

Børnepsykologerne imellem kan der dog også være forskel på, hvilke fagområder indenfor børnepsykiatrien de har mest forstand på og erfaring med. Hvis du på forhånd kender dit barns diagnose eller centrale psykiske problemstillinger, kan det derfor være fordelagtigt at lede efter en børnepsykolog, hvis ekspertise i så vidt muligt omfang passer til dit barns behov.

Barnet bør føle sig tryg ved sin psykolog

En af grundene til, at et forløb hos en børnepsykolog kan være fordelagtigt for dit barns psykiske helbred, er, at børnepsykologer har en fagmæssig ballast, der gør dem i stand til at skabe trygge rammer for behandlingen. Og netop barnets tryghedsfølelse har stor betydning for, hvor vellykket et eventuelt behandlingsforløb bliver. Derfor kan det også være en god idé, at du deltager i nogle af dit barns psykologsamtaler, hvis du og psykologen kan mærke, at dette gør dit barn mere tryg ved situationen.

For at gøre dit barn mere tryg ved at samtale med psykologen kan du desuden også arrangere en såkaldt forsamtale. Her kan du og dit barn nemlig i fællesskab lære den pågældende psykolog bedre at kende, inden den egentlige behandling går i gang.

Hvis du godt kunne tænke dig at finde en dygtig og erfaren børnepsykolog i Århus, er der blandt andet god mulighed for at få hjælp hos psykolog, Emil Rask. Se mere på PsykologRask.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *