Bredbåndsguide – sådan får du lynhurtigt internet

Forestil dig, at du har fundet den perfekte yoga-træningsvideo på internettet og nu er gået i gang med at afspille videoen på computeren, så du kan følge den trin for trin ude på stuegulvet. Men hov – midt i den sværeste (og ømmeste) position fryser din bredbåndsforbindelse, og dér står du næsten hjælpeløst og kan ikke rigtigt komme videre. Måske er det tid til en opgradering af dit bredbånd?

Internettet spiller efterhånden en uhyre vigtig rolle for os alle, og hastigheden på forbindelsen bliver derfor også et vigtigt valg – særligt hvis du skal bruge internettet i arbejdsmæssig henseende eller blot ofte er online. Hvis du ønsker lidt hjælp til at finde den hurtigste internetløsning, kan du klikke ind på linket https://gobredbaand.dk/.

Her finder du en bredbåndsguide, hvor du får mulighed for at sammenligne flere af de største internetudbydere på det danske marked. Sammenligningen går både på hastighed og pris samt oprettelsesgebyr. Guiden er også god til dig, der gerne vil blive lidt klogere på bredbåndstermen – og de forskellige bredbåndsteknologier, du i dag kan vælge imellem.

Har du styr på de forskellige bredbåndsteknologier?

Det er ikke spor underligt, hvis du er faret en smule vild i bredbåndsjunglen. Der er nemlig en række forskellige bredbåndsteknologier og udbydere, der kæmper om din gunst. Det kan derfor også være en god idé at sætte dig en smule ind i, hvad du reelt set kan vælge imellem – og om det er nødvendigt at betale for den dyreste hastighed, der i øjeblikket kan leveres via fiberbredbånd. De hurtigste hastigheder egner sig f.eks. bedst til husstanden, hvor der er mange, der skal være på nettet samtidigt, bl.a. når det gælder gaming.

Fibernet er pt. et af de vigtigste buzzwords i branchen. Årsagen er bl.a. hastigheden på op til 1000 Mbit, som udkonkurrerer flere af de mere traditionelle bredbåndsløsninger. Fibernettet er imidlertid også mindre påvirkeligt over for interferens i omgivelserne, og det bliver således ikke helt så vigtigt, hvor du placerer dine modtagerenheder. Men hvorfor er fibernettet så ekstra hurtigt? Svaret ligger i selve datatransmissionen – bredbånd er i bund og grund en term for dataoverførselsteknologi. Flere af de mere klassiske bredbåndsløsninger har gjort brug af kobberkabler, men det nye fibernet bygger i stedet på de såkaldte lyslederkabler. Uden at gå for meget ind i det tekniske aspekt muliggør denne type kabler transmission via lys, og det gør forbindelsen ekstra hurtig og mindre asymmetrisk. En af de største ulemper er, at fibernettet endnu ikke er tilgængeligt for alle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *