Derfor bør du investere i en crosstrainer

En crosstrainer er, som det engelske navn antyder, en træningsmaskiner der ”kryds-træner” hele kroppen. Det betyder, at man får gang i både arme og ben på én og samme tid, altså kroppens største muskelgrupper. Den er oplagt til cardio-træning, da den både får pulsen op, og med sine nærmest flydende bevægelser er skånsom for både muskler og led. Samtidig står du rankt oprejst på crosstrainereren, hvilket gør at du automatisk spænde godt op i din core-muskulatur, på dansk kaldet bækken, mave og ryg. Der er altså mange fordele for hele kroppen, når man bruger en crosstrainer som en del af sit træningspas.

Crosstrainer til hjemmebrug

Hvis du er så heldig, at have plads til et træningsrum i hjemmet, så er en crosstrainer et oplagt valg. Gængse cardio maskiner har ofte en mere koncentreret effekt, hvor imod en crosstrainer er en all round løsning for hele kroppen. Man kan måske bedre forstår fordelene ved en crosstrainer i en sammenligning med andre træningsmaskiner. På eksempelvis en motionscykel er det benene, der hovedsageligt gør arbejdet, hvilket efterlader en meget lille træning af din overkrop. Benytter du omvendt en rosmaskine, så er det din overkrop der belastes ,mens underkroppen forholder sig passivt. Og netop det er er den klare fordel ved en crosstrainer, her er det nemlig muligt at få aktiveret underkrop og overkrop på én og samme tid. Desuden er en sådan træningsmaskine mere skånsom end et løbebånd. Længere løbedistancer på et løbebånd kan nemlig være enormt opslidende for både knæ og ankler.

Af både pladshensyn og økonomiske årsager vælger de fleste at have én cardio maskine i deres hjemme træningsrum, crosstraineren er på mange måder en alt-i-en maskine og er derfor et oplagt valg.

Opvarmning inden et træningspas

Hvis du er medlem af et fitnesscenter og træner der på ugentlig, eller måske ligefrem daglig basis, så ved du formentlig også, hvor vigtigt det er at varme kroppen godt op inden hård styrketræning. Det er essentielt for at undgå skader og for at kunne præstere bedre.

En tur på crosstraineren er den ultimative opvarmnings-manøvre, da du her sikrer dig at alle kroppens store muskelgrupper er blevet aktiveret og varmet skånsomt op. Sæt med fordel 10 minutter af til opvarmning inden hvert styrketræningspas, også selvom tiden i fitnesscentret er knap og måske foregår lige efter job, inden der skal hentes børn og laves mad.

Her kan du købe en crosstrainer

Hvis du foretrækker at din træning foregår i dit private hjem fremfor i et offentligt center, så kan du overveje at købe dig en crosstrainer. Og sommeren kan du bruge den udenfor i haven i den fri natur, og om vinteren kan du bruge den foran tv’et i stuen eller soveværelset. Crosstrainere kan købes i både fysiske butikker og online på diverse webshops indenfor fitness genren. Priserne varier selv sagt efter funktion og størrelse. Alternativt kan du søge efter en brugt crosstrainer, så du undgår at springe budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *