Derfor bør du investere i et hæve sænke skrivebord

I dag er rigtig mange jobtyper præget af stillesiddende arbejde. Ja, det er faktisk ikke kun kontoransatte, folk på bureauer og folk, der arbejder med vidensdeling, der sidder ned store dele af dagen. Problemet strækker sig endda helt ned til unge studerende, der må bruge store perioder af tilværelsen foran skrivebordet.

Men det stillesiddende arbejde er ikke godt for kroppen og en sund livsstil. Faktisk tyder alle undersøgelser på, at det forholder sig stik modsat.

Det sker, når du sidder meget

Hvis du lige nu sidder foran dit skrivebord, bliver du sandsynligvis ikke glad for det, du skal til at læse. Set fra et ergonomisk synspunkt, er et traditionelt skrivebord nemlig skidt for din krop. For selvom du måske tænker, at din krop får en velfortjent pause, er det ikke tilfældet. Mens du sidder ned, øger du belastningen på dine skuldre og din nakke, nedsætter din fedtforbrænding og kan endda risikere tidligere nedslidning af kroppen. Desuden påvirker inaktiviteten dit cirkulationssystem, hvilket kan medføre træthed. Og træthed er ikke just kendt for at øge produktiviteten.

Løsningen?

Hvis du gerne vil undgå ovenstående, kan et hæve sænke skrivebord være en del af løsningen. Bemærk vi anfører det som en del af løsningen, og altså ikke en kur med inaktivitet.

Du bør nemlig stadig motionerer og få pulsen op mindst 30 min. om dagen, men et hæve sænke skrivebord vil trods alt gøre en kæmpe forskel i dit liv – både for dig, der er studerende, og dig, der bare har et job med meget inaktivitet.

Ved at stå op og arbejde 15 min. hver time modvirker du de nedslidende tendenser, som opstår, når du time efter time sidder foran dit skrivebord.

Faktisk er det videnskabeligt bevist, at det at arbejde i en oprejst position 15 min. hver time giver dig mere energi, øger din forbrænding og hjælper dig med at bevare en bedre mental sundhed.

Et hæve sænke skrivebord – elektrisk som manuelt betjent – bør derfor være en del af vi danskeres hjemmekontor, faglige miljø eller studieplads.

Ganske enkelt fordi det giver øget velvære for både krop og sind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *