Derfor er bøger sunde for dig

Bøger og litteratur er noget, der er dybt menneskeligt. Man kan udtrykke sig selv igennem at skrive bøger, og man kan også finde sig selv i de bøger, som man læser. Dog lever vi i et samfund, der konstant har travlt, så det er ikke altid, at man har tid til at læse. Heldigvis kan man vælge at lytte i stedet for.

Træning for hjernen

Bøger er sunde for dig, fordi de er sunde for din hjerne. Det er lige meget, om du læser eller lytter til bogen; begge dele træner hjernen. Selvom ordene ikke er dine egne, vil du stadig danne helt unikke visuelle billeder. Derudover vil du også udvide dit ordforråd, når du læser og lytter til bøger. Du kan selv finde en masse gode bøger at lytte til, og mind your body med lydbøger.

Afslapning på farten

Derudover er bøger også gode for dig, fordi de kan distrahere dig fra en travl hverdag. Hjernen er brug for pauser fra arbejde og pligter, og når du lytter til en god bog, kan du glemme dem for en stund. Du kan for eksempel bruge lydbøger, når du er i offentlig transport, hvis du har brug for at slappe lidt af. På den måde kan du nyde en bog uden at blive køresyg, og blot nyde synet af verden der drøner forbi. Der findes mange forskellige lydbogstjenester, så du kan sagtens finde en, der fungerer for dig. Klik videre for at læse en anmeldelse af Mofibo og se, om det er noget for dig.

Nyd en god bog

Bøger er gode både for sjælen og for sindet. Træn din hjerne, udvid dit ordforråd, og nyd en stille stund med en bog i ørerne. Glem problemerne og pligterne, og glid ind i en verden opbygget af ord og din egen fantasi.