Fordelene ved e-cigaretter og hvorfor du bør skifte til dem

Der er noget meget betagende ved at se på de enorme dampskyer, der pustes ud, når man ryger e-cigaretter. De er store, tunge, hvide og utroligt tykke at se på – også dufter de sågar af den væske, der ryges. Det er en anden oplevelse end cigaretrøgen, som på mange mennesker kan virke kvalmende og decideret utiltalende. E-cigaretterne har den klare fordel, at de både kan smage og dufte sødt, så man kan få tilfredsstillet sin nikotintrang, uden at man skal lugte af cigaretrøg. Dette er dog den mindste af fordelene, når man først begynder at overveje sundhedsaspektet.

Sundhedsrisici ved rygning af cigaretter kontra e-cigaretter

Når du ryger e-cigaretter, så inhalerer du nikotin, glycerin og propylenglycol, hvoraf den sidste af disse er en blanding af aroma og demineraliseret vand. Det er propylenglycol, som giver e-cigaretrøgen den velkendte sky, når man ryger. Ryger du derimod almindelige cigaretter, så inhalerer du nikotin og over 40 forskellige kræftfremkaldende kemikalier. Det er derfor en meget usund vane, hvilket heldigvis er almen viden nu om dage. E-cigaretterne er altså en mulighed for at skifte vanen over til et elektrisk apparat, som stadigvæk kan tilfredsstille nikotintrangen, men som fjerner mange af de negative sideeffekter, som findes ved de farlige kemikalier og lugtgenerne.

E-cigaretternes mange forskellige væsker og aromaer

Markedet er fyldt med forskellige væsker, som man kan brænde i sin e-cigaret. Du kan ryge jordbærdampe, blåbærsdampe, tobakdampe eller sågar anisdampe – mulighederne er virkeligt mange. Dette er en af de grunde til, at e-cigaretterne er blevet så stor en hobby for en bred skare af mennesker. Der er virkeligt mange justerbare muligheder, når man ryger e-cigaretter.

Udover væskerne er der også mulighed for at indstille på selve e-cigaretten, så man kan brænde ved en større effektivitet. Dette er særligt velegnet til de mere garvede rygere, hvor man altså øger smagen og nikotinmængden, så man kan blæse nogle enorme dampskyer. Overordnet set er det dog anbefalelsesværdigt at skifte til e-cigaret, hvis du ryger almindelige cigaretter. Det vil altid være mest optimalt – sundhedsmæssigt – slet ikke at ryge, men e-cigaretten kan være en del af overgangen hertil.

Hvis du er blevet interesseret, så kan du finde din e-cigaret her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *