Gode idéer til en hård hjemmetræning

For mange kan det være lettere nervepirrende at begynde at træne nede i det lokale fitnesscenter. Her hviler mange øjne på en, mens man træner. Det bedste råd til at komme af med den tanke, er at tænke på, at alle er i gang med deres eget og har for travlt til at se på dig.

Kan du dog ikke helt ryste følelsen af dig, så er det altså stadig muligt at få en god træning derhjemme. Det kan også være rigtig tidsbesparende lige at klare træningen hjemmefra. Der er altså mange fordele ved det, og du kan forbrænde mindst ligeså mange kalorier, som var du i fitnesscenteret.

Det rette udstyr

Der er ganske vist muligt at få en rigtig god træning ud af det selv uden udstyr. Du kan eksempelvis lave en HIIT-træning, der står for høj intensitet interval træning. Her forbrænder du en masse kalorier, samtidig med at du styrker de største muskelgrupper. Der er et rigtig godt udgangspunkt, og øvelserne er allesammen med kropsvægt. Det er altså noget, alle lige kan klare.

Ønsker du at udfordre dig selv noget mere, så kan det være en god idé at investere i noget ekstra udstyr. Der findes et hav af forskelligt udstyr derude, som helt sikker passer til din yndlings træning. Er du nybegynder på området, vil et par elastikker gøre underværker, hvis du synes, din HIIT-træning er blevet lidt for let.

Derudover kan det også anbefales at få et par vægte. Her kan tunge bøger, eller hvad du nu ellers lige skulle have liggende også bruges, men det er altså bare nemmere med et par vægte. Hvis du virkelig vil udfordre dig selv, kan du investere i en ab wheel test, der virkelig skulle få mavetræningen til at brænde.

Få pulsen op

Det er en rigtig smart idé at lave et mix af både styrketræning og cardio. På den måde får du det bedste fra begge verdener. Ved en HIIT-træning bliver din kondition også trænet, men savner du den klassiske cardio, kan du overveje at investere i en træningscykel eller hometrainer – køb her. Blot fordi du ikke befinder dig i fitnesscenteret længere, betyder det altså ikke, at du ikke kan få pulsen op.

Spænd løbeskoen

Hjemmetræning kan også sagtens være en tur ud i det blå. Spænd løbeskoene, sæt noget god musik på, og nyd ellers naturen, mens du løber en tur. Det er ikke alle, der er vilde med at løbe, men det må siges at være effektivt. Derudover er det også noget, alle har mulighed for. Ligegyldigt om du bor i indre København eller ude på landet, så burde det være muligt for dig at finde en løberute.

Der er altså et væld af muligheder for dig og din hjemmetræning. Du kan både vælge at investere i en masse udstyr, men du har også mulighed for blot at hoppe i træningstøjet og få bevæget din krop. Træning bør slet ikke være så besværligt, og med disse tips har du forhåbentlig fået lidt mere mod på hjemmetræning.