Gør motion sjovere: Dyrk det på vandet

Det er januar. Måneden, der får rigtig mange danskere op af sofaen med henblik på at dyrke motion, spise sundere og overordnet set afskaffe dårlige vaner. Dog er det en brøkdel, der får succes med den nye livsstil. Hvorfor? Højst sandsynligt fordi de ender med at lave noget, der ikke er sjovt og gør dem gladere.

En god måde at få succes med din nye livsstil på er at finde en motionsform, der er sjov. For har du først succes med motionsdelen, så er du mere tilbøjelige til at få succes med en bedre kost, afskaffe dårlige vaner osv.

Hvad kan gøre motion sjovere? Hvis du dyrker det på vandet!

Motion på vandet kan være en glimrende måde at gøre motion sjovere på. At dyrke motion på vandet er markant anderledes sammenlignet med at gøre det på landjorden. Derudover er der noget dragende ved at være på vandet, hvilket kan være med til at motivere dig yderligere.

Herunder har vi samlet tre forskellige måder at dyrke motion på vandet på. Alle måder, der kan benyttes af begyndere og øvede.

SUP surfing hitter mere end nogensinde før

SUP surfing eller Stand Up Paddle surfing (læs mere om det her) er lige for tiden en af de hotteste ”sportsgrene” på vandet. Hvad går det ud på? Det går ganske enkelt ud på, at du står på en form for surfbræt og padler dig frem.

Fordelen ved at dyrke SUP surfing er, at du styrker din coremuskulatur samtidig med, at du træner dit kardiovaskulære system. På den måde slår du to fluer med ét smæk: Styrke og konditionstræning på én og samme tid. Smart ikke? Vil du gerne prøve det, så anbefaler vi, at du prøver SUP surfing i Århus hos Surf Agency. De er nemlig kendt for at være ekstra gode i forhold til nybegyndere. Og så har vi hørt rygter om, at de har en god sauna du kan benytte efter din tur på vandet.

Hvad med kano og kajak?

Kano og-/eller kajak er også en god mulighed i forhold til motion på vandet. Her er der mulighed for at få lidt mere fart på sammenlignet med SUP surfing. I Danmark finder du et væld af klubber inden for kano og kajak. Derfor burde det ikke være noget problem for dig at komme i gang med sportsgrenen i nærheden af, hvor du bor. Du kan evt. se nedenstående video, hvis du gerne vil have en fornemmelse af, hvordan det er at sejle i kajak.

https://www.youtube.com/watch?v=FeD6ZkZ1SbY

Havsvømning er også en mulighed

Kan du godt lide at svømme? Så skal du da prøve kræfter med havsvømning. Havsvømning er hårdt, men giver dig også great bang for the buck. Det vil sige, at du formmæssigt kan rykke dig markant inden for ganske kort tid.

Vi anbefaler at svømme i en dragt, hvis du gerne vil i gang med havsvømning. Om vinteren kan du eventuelt vedligeholde din form indenfor i en svømmehal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *