Husk fysisk aktivitet med dit barn

Fysisk aktivitet er vigtigt for vores helbred. Hvis vi ikke motionerer regelmæssigt, giver det os større risiko for en lang række livsstilssygdomme. Det kan være med til at gøre os overvægtige, vores kroppe ældes hurtigere og fysisk inaktivitet er også dårligt for vores mentale helbred. Det er en god idé at begynde tidligt i børnenes liv med at lære dem om sund livsstil og vigtigheden af motion. Hvis du giver dine børn gode vaner allerede som små, er der større chance for at de beholder de gode vaner, når de bliver ældre. Fysisk aktivitet er lige så vigtigt for dig som for dine børn, og derfor kan I med fordel gøre fysisk aktivitet til en del af jeres hverdag sammen.

Fysisk aktivitet om sommeren

I løbet af sommerhalvåret hvor vejret er dejligt og varmt, er det nemt at få mere fysisk aktivitet i hverdagen. Når vejret er godt, er det nemmere at lege og bevæge sig ude i haven. Her kan dit barn lege mange sjove lege ude i det gode vejr, som for eksempel fangeleg eller gemmeleg. Hvis dit barn kan lide at spille bold, kan I med fordel købe et fodboldmål til haven, hvor barnet kan øve sig i at sparke bolden i mål, eller spille en fodboldkamp med sine venner. Børn er også vilde med udendørs trampoliner. De sjove trampoliner findes i mange danske haver, og det er med rigtig god grund. Trampoliner er god underholdning for børn i alle aldre, og man kan hoppe og lege mange forskellige lege.

Fysisk aktivitet om vinteren

Når vejret er koldt udenfor, er det lidt sværere at finde på fysisk aktivitet med sit barn. Det kræver varmt tøj at være udenfor, og ofte regner det. Hvis I er så heldige at få en masse sne, kan du bruge mange sjove timer på at kælke med dit barn. Hvis I derimod ikke er så heldige at få flot vejr med sne, skal I finde på anden aktivitet. Mange børn holder af at gå til gymnastik i vinterhalvåret. Hvis du ønsker at gå til gymnastik med dit barn, findes der mange gode forældre-barn hold, hvor I kan træne sammen. Alternativt kan I gå til svømning i jeres lokale svømmehal, som også kan sikre jer mange hyggelige timer sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *