Husk tiden til selvforkælelse

Du har garanteret hørt om selvforkælelse, men får du gjort noget ved det? Husker du at give dig selv de der magiske stunder, der tillader dig at stresse ned og bare nyde øjeblikket uden nogen form for bekymring?

Selvforkælelse kunne med garanti gå under flere navne, som f.eks. afstressning, personlig time-out og meget mere. Uanset hvad du vil kalde det, handler det om at give sig selv en pause. Her kommer en række gode råd til, hvordan du giver dig selv en pause og mulighed for at tanke energi på ny.

Overvej din selvforkælelse

Det er vigtigt, at du mærker efter i din krop, hvad DU har lyst til. Det handler ikke om, at du skal kunne fortælle alle personer nær dig om din dag, men om hvad du synes, du har behov for. Derfor er det ligeså legitimt at tage en dag i sengen, hvor du bare sover, ser tv og spiser søde sager, som det er at skulle have massage, på kurophold eller tage et madlavningskursus. Det vigtigste er, at du sætter dig et sted, hvor du kan fordybe dig og mærke efter, hvad du virkelig kunne tænke dig at bruge din dag på.

Nyd følelsen af noget usædvanligt

Når du gerne vil have en helt særlig dag, bliver den som regel kun bedre, hvis du tillader dig selv en ekstra luksus, du ikke normalt involverer dig i. Er shopping en del af din dag? Så overvej at købe noget særligt lækkert tøj. Skal du have god mad og drikke, så bestil noget uhørt lækkert og vær ikke bange for at bestille en dyr italiensk rødvin til retten. Skal du have massage? Så tag en time ekstra, så du virkelig kan mærke den forskel, det gør for kroppen.

Lov dig selv at gøre det igen

Lad aldrig din dejlige selvforkælelsesdag stå alene. Når du mærker, hvor godt det gør i kroppen og sindet, så aftal en dag med dig selv, hvor du følger op med en ny omgang forkælelse til dig selv. Du behøver ikke allerede at planlægge dagens indhold, men forsøg at afsætte en specifik dato eller uge, hvor du igen forkæler dig selv. På den måde har du udsigt til at mentalt pusterum – og det kan man komme langt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *