Hvad er åreknuder?

Er du begyndt at se nogle misfarvninger eller hævninger på billedet, så kan du her læse meget mere om, hvad åreknuder er og måske komme nærmere, om det er det, du døjer med.

Måske du stilleer spørgsmålet: ”Hvad er åreknuder?”. Så er du i hvert fald ikke den eneste. Åreknuder er lange, tykke, slyngede blodårer, der som regel ses tydeligt under huden. De kan ikke finde ud af at transportere blod helt som de burde, fordi veneklapperne, som fungerer som en slags ventiler, ikke fungerer ordentligt.

Det kan være vigtigt at få behandlet sine åreknuder, fordi de på sigt kan medføre problemer med hævede ben, misfarvninger på benet, årebetændelse, der gør ondt og i særlige tilfælde dybe blodpropper. Derudover kan der også komme betændelse i huden og skinnebenssår.

Generelt taler man om syv forskellige faser i åreknudesygdommen, og her kan du få en fornemmelse for faserne, og hvor du eventuelt ligger. Man kan dog være meget uheldig at have alle faser på én og samme gang:

  • Fase 0 er ingenting.
  • Fase 1 kaldes karsprængninger (mindre end 3mm i diameter).
  • Fase 2 er synlige åreknuder uden forandringer i huden.
  • Fase 3 er hævede ben.
  • Fase 4 er en meget ubehagelig betændelse i huden.
  • Fase 5 og 6 er skinnebenssår.

Cirka en fjerdedel af alle mænd og kvinder har åreknuder, som har en udpræget tendens til at brede sig. Derfor er det især vigtigt at behandle åreknuderne så tidligt som muligt, så de forbliver i fase 0. Åreknudeklinikkerne er specialiserede i at behandle åreknuder, og de vil gerne hjælpe dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *