Hvad kan man gøre mod hårtab?

Oplever man hårtab kan det skyldes flere forskellige ting. Det er ikke unaturligt at unge mænd oplever tidlig hårtab, hvilket både kan være arveligt, eller fordi man oplever noget ubalance i kroppen. Ubalancen kan skyldes flere forskellige ting, men nogle af de mest hyppige er stress, mangel på vitaminer og mineraler, eller brug af de forkerte hårprodukter.

Det kan være svært at undgå hårtabet helt, hvis man har en tendens til høje tindinger eller hvis man er tyndhåret. Heldigvis er der en række ting man kan gøre, for at forebygge hårtabet. Har man tabt det meste af håret, kan det også give mening med en hårpigmentering, som er en populær løsning blandt mange mænd.

Mærk efter om der er ubalance i kroppen

Først og fremmest handler det om at finde en balance i kroppen, sådan man ikke oplever stress og uro.

Stress er nemlig en meget slem faktor, når det kommer til hårtab. Derfor er det altid vigtigt, at man har sig selv med. Det kan man blandt andet gøre ved at gå nogle ture på arbejdet, trække noget frisk luft, rejse sig en gang i timen, og generelt ikke presser sig selv hårdere end højest nødvendigt.

Den rette søvnrytme

Det handler her også rigtig meget om ens søvnrytme. Det er essentielt at man får de her minimum 7-8 timers søvn dagligt, for at kroppen er helt udhvilet. Søvnmangel er ekstremt hårdt for kroppen, hvis det sker over lang sigt. Det kan gå an i en periode, men ikke noget der bør ske i længere tid.

Overvej en vitamintest

Derudover kan man få taget en vitamintest. Testen viser om man har mangel på nogle vitaminer eller mineraler, og kan give et indblik i om man bør styrke sin daglige dosis på nogle områder. Det kan også være at man har behov for at styrke sit zink-indtag f.eks., som blandt andet er med til at styrke hår, hud og negle.

Disse tests bliver som regel udført hos diverse helsekostforretninger. Ydermere kan man kontakte egen læge, for at få taget en blodprøve, for at se om der skulle være nogle tydelige tendenser på uro eller ubalance.

Rigelig med væske

Et meget simpelt, men også et nødvendigt råd er at få rigelig med væske i løbet af sin hverdag. Her er det afgørende at væsken er vand, da vand har en rensende og meget nødvendig effekt i forhold til at kroppen kører optimalt.