Hvordan kan jeg bedst pleje min eksem?

Lider du af sart og irriteret eksemhud, der måske ligefrem sprækker eller væsker? Så er du naturligvis interesseret i at pleje din hud, så du oplever et absolut minimum af gener fra din eksem.

Du kan heldigvis selv arbejde aktivt for at forbedre din eksemtilstand. Læs hvordan herunder.

Spis dig til en bedre hud

Kender du udtrykket ”du er, hvad du spiser”? I så fald er du muligvis allerede bevidst om, at den kost du indtager, har stor betydning for din sundhedstilstand. Og det gælder også for kroppens største organ: din hud.

Lider du af eksem, er det vigtigt, du får tilstrækkeligt med sunde fødevarer.

Urter og grøntsager er f.eks. vigtige, da de indeholder antioxidanter – særligt antioxidanter, som går ind og modvirker harskning, men også stoffer, der renser og modvirker dannelsen af svampe og bakterier. Urter og grøntsager indeholder desuden enzymer, som holder huden ung og frisk.

Foruden at spise dine grøntsager, skal du sørge for, du får vitaminer og mineraler, da de styrker huden og holder den smidig. A-vitamin ilter cellernes væv og modvirker derfor bl.a. rynker, B-vitaminer er godt mod stresset hud, C-vitaminer renser og øger hudens elasticitet, E-vitaminer er også en god antioxidant – og så er zink f.eks. med til at afgifte kroppen, holde huden ren og hele sår.

Sørg derfor for at spise sundt og varieret og spørg din læge til råds, hvis du føler, du har behov for et kosttilskud.

Brug creme og reducer generende eksem

Foruden at indtage korrekte råvarer, kan du behandle din eksem ved at bruge en dertil velegnet creme til eksem.

En creme med B-12 vitamin er særligt anbefalelsesværdigt, da vitaminet er med til at regenerere huden. Din vitamin B-12 creme bør være fed i konsistensen, så den lægger et beskyttende og nærende lag, der har effekt over en længere periode.

Dertil skal du være opmærksom på, at du anvender produkter, der IKKE indeholder parabener og hormonforstyrrende stoffer. Sørg for at vælge et produkt, som er lavet ved brug af naturlige ingredienser. Det er nemlig vigtigt, det ikke indeholder harske ingredienser, da du netop forsøger at lindrer huden, fordi din eksem er et udtryk for noget, du ikke kan tåle. Vær ligeledes opmærksom på, at dine hårplejeprodukter ikke indeholder kemiske stoffer, da denne sæbe også kommer i kontakt med din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *