Lev som Japanerne og lev langt

Det burde ikke være muligt. Japan er et af de lande med mest forurening. Alligevel har Japanere den højeste gennemsnitlige levetid af alle folkefærd. Den vigtigste årsag til dette er kosten.

Selvom vi i vesten generelt set har en rigtig fin levestandard, lever vi ikke nær så lang tid som i Japan. Vi er oftere overvægtige, og de overvægtige er mere overvægtige her end i Japan. Derudover har vi meget større sandsynlighed for både at udvikle hjertekarsygdomme og kræft. På samme tid er meget af maden, der er dårlig for dig også dårlig for miljøet. Det er en kedelig udvikling, men det er sagtens noget som vi enkeltindivid kan ændre på. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvad du kan gøre.

Candida kuren

En måde at komme dette til livs er ved at påbegynde en candida kur. Kort fortalt er candida en svamp. Ved at give svampen for gode betingelser gennem føde, kan den brede sig og blive til en svampecelle, der danner mycelietråde. Hvis disse celler perforerer, kan det resultere i, at ikke færdig fordøjet føde og bakterier trænger ud i blodbanerne. Dette til stor gene for den, der oplever det.

Kuren består kortalt af at indtage fødevarer, svampecellen ikke kan leve på. Disse fødevarer er kort fortalt grønsager, fisk og fuldkornsfødevarer. Det er tydeligt, at der er en sammenhæng mellem disse fødevarer, og de fødevarer japanerne spiser allermest af. I Japan har de eksempelvis heller ikke tradition for at spise hvidt brød, ost eller mælk, som alt sammen er fødevarer svampen nærer på.

Hvis du allerede er ramt, eller du har svært ved at omskifte dig til at spise de anbefalede fødevarer, kan du købe produktet candidate. Candidate modvirker hurtigt og effektivt candidasvampen, og understøtter en sund gærbalance i din krop.

For mange der ikke er vant til at spise efter disse regler, kan en af problematikkerne være mangel på protein. Hertil vil det ikke være en god idé at spise rødt kød, da det fremmer væksten, og på mange områder ikke er sundt for dig. I stedet kan du for at få nok protein supplere din kost med en proteindrik eller -bar fra Nutramino. På Musclehouse.dk bliver du præsenteret for et stort udvalg af proteinrige produkter til en overkommelig pris.

Det miljømæssige aspekt

En anden rigtig god følge ved at spise mere som japanerne er det miljømæssige aspekt. Verdens forbrug af kød er langt over end fordoblet de seneste 50 år. Langt størstedelen af dette forbrug er rødt kød, som er den største synder.

Over 80 procent af verdens ferskvandsforbrug går til vanding af landbruget, hvor igen rigtig meget af vandet går til husdyrene. Husdyr fortærer mange gange den energi, de leverer tilbage som kød. Derudover bliver der produceret og transporteret foder til husdyr.

Der bliver opbevaret store mængder kød, der fryses og igen transporteres videre. Det koster også, at kødet af forbrugerne i høj grad skal forarbejdes og tilberedes. Der er hele 30 procent spild fra jord til bord, hvor spildet ender på lossepladsen. Resultatet af alt dette er, at hver dansker alene gennem kød står for cirka 1,5 tons drivhusgasser i atmosfæren. Det er altså utroligt belastende for miljøet, at så mange spiser så meget rødt kød.

Eftersom det er langt mindre miljøskadeligt at dyrke grønsager, vil det udover at hjælpe på helbredet virkelig også være godt for miljøet, at vi skiftede madvaner til det lidt mere grønne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *