Mentor for unge | 3 grunde til, hvorfor en mentorordning for udsatte unge er en god idé

En mentorordning for udsatte unge, er en ordning for unge, der på den ene eller den anden måde har truffet nogle dumme valg tidligere i deres liv, som nu stiller dem i en træls situation. Det kan handle om både, kriminalitet, vold, alkohol, stoffer m.m.

En mentor giver den unge en ny selvopfattelse

Unge i en mentorordning bliver tilknyttet en mentor, som er en person, der skal hjælpe den unge med at komme videre og at takle sine problemer. Når du sidder som ung og har taget nogle dumme beslutninger tidligere i dit liv, kan det godt føles som om, at du ikke har en chance for at komme til at leve et godt liv igen.

En mentor kan dog hjælpe den unge med at ændre sin egen selvopfattelse. En mentor er til for at få den unge til at tro på sig selv igen.

Der findes bl.a. mentor for unge København, men også steder som Bornholm.

Den unge får en rollemodel

En mentor fungerer også som en rollemodel for den unge. Det er ikke sikkert, at den unge førhen har haft nogen person at læne sig op ad eller at se op til. Derfor er det positivt med en rollemodel i form af en mentor, som kan have positiv indflydelse på den unge.

Den unge opnår en følelse af håb

Når et ungt menneske har været ude i enten alkoholmisbrug, kriminalitet el.lign., kan alt godt føles håbløst derefter. Når den unge bliver en del af en mentorordning, opstår der igen en følelse af håb. Det er rart, at der er nogen, der lytter til en og forsøger at hjælpe en. Alting bliver mere overskueligt og lettere at rumme. Den unge opnår en større følelse af, at det hele nok skal gå.