Økologi hjælper på astma og allergi

Hvis du døjer med astma eller allergi, kender du alt til de gener, der følger med. Selvom både astma og allergi er meget individuelle og kan variere fra meget mildt til nærmest invaliderende, har de alligevel fællestræk. Det mest åbenlyse er naturligvis, at de bliver udløst af bittesmå partikler i luften. Partikler som støv, pollen og lignende er de store syndere, og de generer rigtig mange danskere i varierende grad.

Økologisk stof gør en forskel

Derfor vil mange kunne få glæde af at skifte flere økologiske materialer ind i hjemmet. Økologi fylder meget i debatten i disse år, og på mange områder kan man diskutere, om økologi gør en forskel. Men når det kommer til støv og skadelige stoffer, er økologi næsten altid en bedre løsning end traditionelle produkter.

Det gælder for eksempel, når du køber tøj og sengetøj. Især sengetøj og dyner tiltrækker nemlig støvmider og andre småkryb, som kan genere astma- og allergiramte. Oplever du problemer med dit sengetøj, kan du for eksempel prøve en dyne af kapok, som er helt astma- og allergivenligt. Kapok er et naturmateriale, som vokser i regnskoven. Fibrene kan ikke suge fugt, så støvmider og bakterier kan slet ikke leve i dyner og puder af kapok. Vælger du samtidig økologisk overtræk og sengetøj, er du stort set helt sikret mod luftvejsproblemer.

Færre kemikalier i økologiske produkter

Hvis du er allergisk over for nogle af de kemiske stoffer, der bruges til tøjproduktion, kan økologi måske også hjælpe dig. Generelt bruges der nemlig væsentlig færre kemikalier i den økologiske produktion, og hvis du for eksempel går efter GOTS-certificerede produkter, er du sikker på en høj standard. Tøj af hamp eller andre naturmaterialer kan også være en god løsning, hvis din hud er sart. I det hele taget er det en god idé at kigge sine forskellige produkter efter i sømmene, hvis man døjer med udslæt, kløe eller andre former for irritation i eller på kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *