Oplevelser for livet

Her i de kolde og mørke vintermåneder kan det måske være svært at finde motivationen frem til lige få samlet de sidste kræfter sammen, til at kunne få færdiggjort gymnasiet eller uddannelsen. Måske er du ved at køre helt sur i at have gået i skole non-stop de sidste 13-14 år, og trænger bare til at tage en pause fra det hele, måske trænger du til et sabbatår? Ved at planlægge at tage ud og opleve verden med rygsæk efter endt skole, så kan du måske opjustere din motivation for at afslutte din uddannelse med bravur alligevel, når du ved, hvad der er i vente lige efter. Det er i al fald, hvad mange unge vælger at gøre. De vil ud og opleve verden, og have luft under vingerne. Derfor vælger en del også at tage ud for at finde sig selv, inden de starter på studiet, med et sabbatår fyldt med rejser og oplevelser.

Mød dine nye bedste venner

Når du vælger at tage ud og rejse rundt i verden, så kan det være en god idé at planlægge rejsen gennem et rejseselskab, der har masser erfaring med lige netop unge og backpacking. Her får du nemlig hjælp til at planlægge rejsen, og man bliver sat sammen i små grupper, som også på den måde giver mulighed for at opbygge et helt specielt sammenhold og venskab. I får lov til at opleve jeres eventyr sammen, og meget ofte resulterer det i, at deltagerne efter endt rejse, selv tager videre ud i verden sammen for at opleve mere. Rejsernes varighed er fra 2 uger til 3 måneder, og går til mange forskellige destinationer verden, så der er mulighed for, at der er noget for en hver smag.

Få både i pose og i sæk

Når du vælger at tage ud og backpacke på denne måde, så får du også mulighed for at opleve ting på helt tæt hold. Du får lov til at få et indblik i forskellige kulturer og folkeslag på en helt unik måde, da der bl.a. planlægges homestays hos stammefolk, og også mulighed for forskelligt frivilligt arbejde. Nogle destinationer vil byde på meget adventure, hvor andre vil have flere kulturelle oplevelser, men fælles for dem alle er, at det er unikke og livsændrende oplevelser, som vil være med til at forme dig som menneske.

Der vil også være tid til bare at være. At ligge på en smuk strand med fødderne nede, i det varme sand mens du kan høre havets brusen kan være lige netop den fred, ro og balsam for sjælen, som du har brug for, for at kunne slappe helt af og geare fuldstændig ned efter mange års kontinuerlig skilegang. Mange oplever at denne ’gearen ned’ er med til at give dem fornyet fokus på livet, og på hvad de gerne vil med det. 

Senere er det også for mange arbejdsgivere et plus, at man har været ude og opleve verden, og på den måde har lært at være handlekraftig, omsorgsfuld og frisk på nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *