Overvej din kost grundigt inden du starter din slankekur..

Husk at bruge fornuften, når du vælger slankekost, og brug tid på at finde den strategi, der passer til dig. Acceptér også, at det tager længere tid at lave slankekost.

Der er mange teorier om, hvad der skal til, før du taber dig. Nye undersøgelser sætter spørgsmålstegn ved ældre undersøgelser – en siger, at du taber dig, hvis du spiser en masse kød, en anden at du skal spise efter din blodtype og en tredje igen siger, at en suppekur på 14 dage, kan hjælpe dig af med de overflødige kilo. Rådene er mange, og det kan være svært at tage stilling til, hvad der virker, og hvad der er løgn. Derfor er det også svært at definere slankemad. Men almindelig sund fornuft er altid et godt sted at starte.

Slankemad for enhver smag
En slankekur er aldrig nem, og det er hårdt at lægge sin livsstil om. Men når resultatet er til at se og føle på, så glemmer du de trængsler, du har været igennem. Slankemad lyder måske ikke som det mest festlige, men det kan det sagtens være. Der findes fedtfattige alternativer til alle retter, så ligegyldig om du er til traditionel dansk mad, italiensk pizza eller spansk tapas, kan du med lidt kreativitet invitere til middag bestående af ene sund og lækker mad.

Skån børnene
Selvom du er på kur, behøver hele familien ikke være det. Selvfølgelig er sund mad godt for alle, men det skal ikke gå ud over børnene, at mor er slankekur. Sørg for at forberede måltiderne i god tid, og lav et måltid til dig selv og et andet til resten af familien. Det tager ekstra tid, men du undgår sure børn og samtidig skal du ikke sidde og få dårlig samvittighed over, at du ikke følger din kur. Og måske resten af familien endda bliver nysgerrige og vil smage?

Besøg en diætist
Hos diætister kan du få hjælp til opskrifter på slankemad, eller du kan finde inspiration på internettet og i opskriftsbøger. Det er nemt at finde gode opskrifter på slankemad, for folk ligger glædeligt opskriften på nettet, hvis de har fundet noget lækkert slankemad. At tabe sig gør ikke, at man skal sulte sig, faktisk er der flere ting, du må spise løs af, til du sprækker. Grøntsager kan du ikke få for mange af, i modsætning til frugt, der indeholder frugtsukker. Det betyder ikke, at frugt ikke er sundt, men det kan bare ikke indtages i uanede mængder.

Slank med suppe
Suppe er et godt forslag til slankemad af flere grunde. Der findes et utal af lækre supper, både vegetariske og med kød, og de er nemme at lave. Samtidig kan det masseproduceres, så du har til flere dage, og det kan fryses, så du har en nem og sund aftensmad til de travle dage. Fisk er også et godt bud, hvis du vil opnå et vægttab. Godt nok indeholder fisk meget fedt, men det er den gode slags fedt, som er god for din krop. Slankemad sætter altså ikke en stopper for kreativiteten i køkkenet, kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *