Pas godt på din hud og undgå hudkræft

Forekomsten af hudkræft stiger betydeligt. I løbet af de seneste årtier er tallet firdoblet for kvinder og tredoblet for mænd, og det er alt for meget. Der er forskellige symptomer for hudkræft, blandet sår der ikke vil hele, farvede pletter og en knude på huden. Hvis du oplever mistænkelige forhold på din hud, eller noget der ikke plejer at være der, så bør du få det undersøgt hos lægen.

Der findes forskellig typer af hudkræft, men fælles for dem er, at de hovedsageligt skyldes solens UV-stråler.

Forebyg hudkræft

Mange tager ikke risikoen for hudkræft alvorligt nok, fordi det ofte forekommer, når du når op i alderen. Dog har din huds eksponering for solen i løbet af dine unge år stor effekt for hudkræften senere hen. Du kan ikke undgå, at du en dag når alderen, hvor dine handlinger i forhold til din hud kan få konsekvenser, og der vil du fortryde, at du ikke passede bedre på den. En af de største årsager til hudkræft er solens stråler. Men vi kan naturligvis ikke holde os indendørs hele livet, og derfor bør du bruge solcreme, når UV-indekset når op på 3 gennem hele livet, hvis du vil mindske risikoen for at få hudkræft senere hen. Solcreme fungerer sådan, at den sorterer nogle farlige uv-stråler fra men samtidig lader nogle ind, så du stadig kan få farve. Jo højere SPF cremen indeholder, jo mere beskytter den. Det er forskelligt, hvor meget SPF vi behøver, det kommer an på blandt andet hudfarve, hudtype, alder, vejrforhold og så videre. Du bør især undgå solarie, blandt andet fordi du i et solarie får en meget større koncentration af UV-stråler på meget kortere tid.

Hvis skaden er sket

Du kan ikke bruge forebyggelsen til noget, hvis du allerede har fået hudkræft – det skal behandles. På linket finder du derfor en klinik, som tilbyder hurtig, effektiv og den sikreste behandling. Slip for lange ventelister og indlæggelse, og vær sikker på alle kræftcellerne bliver taget på en gang – men uden der bliver taget for meget væv. I det offentlige kan der nemlig være rigtig lang ventetid, og derfor kan det betale sig at gå over i det private. Tag et kig på hjemmesiden og bliv klogere på klinikken og behandlingen, så du kan føle, at du er i trygge hænder, når du skal have fjernet din hudkræft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *