Pas på kroppen med de rigtige kontormøbler

Selvom det primært er fysisk hårdt arbejde som forbindes med fysiske skader, så er der også en vis risiko forbundet med at arbejde på et kontor. På et kontor sidder man ned størstedelen af dagen, hvilket er en af flere beviste årsager til livstilsygdomme som fx diabetes. Men det er ikke kun det, at man sidder ned det meste af dagen som kan medvirke til varige mén, men det er i høj grad også ens kropsholdning som medvirker til det. Dette kan dog undgås, hvis man tager de rigtige forholdsregler, når man er på arbejde. Og en af disse er, at man skal vælge de rigtige kontormøbler.

Hæve/sænkeborde

Det er rigtigt hårdt for kroppen at skulle sidde ned i omkring 8 timer om dagen, hvoraf mange af dem er uafbrudt, da ens primære arbejdsopgave finder sted foran computerskærmen. At sidde ned flere timer i træk er utroligt dårligt for ens blodcirkulation, hvilket vil sige, at blodet ikke kommer hurtigt nok ned i benene. Dette kan medvirke til ting som åreknuder og i værste fald blodpropper. Dette bliver heller gjort bedre, hvis man ikke dyrker noget motion i hverdagen. Det er derfor vigtigt, at man også tager sig tid til at stå op i løbet af arbejdsdagen, og med et hæve/sænkebord, er det altså muligt at arbejde imens.

En kontorstol som passer på ryggen

Folk som igennem mange år har arbejdet fysisk hårdt ender ofte med en dårlig ryg, når de bliver ældre. Dette er på grund af overanstrengelse og dårlig arbejdsteknik. Selvom kontormedarbejdere måske ikke arbejder fysisk hårdt, så sidder de dagligt i en meget dårlig arbejdspositur, når de sidder foroverbøjet henimod deres computerskærm. Dette kan dog forebygges, hvis man har en ordentlig kontorstol som støtter hele ryggen. Dette gør det nemmere at sidde behageligt, imens man opretholder en sundere positur. Find din sunde kontorstol her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *