Pas på skimmelsvamp

Der er delte meninger om, hvor farligt skimmelsvamp egentlig er for vores helbred. Men der er nok historier om folk, der er blevet syge til, at du bør undgå at leve med det. Det betyder, at du skal sørge for at undgå at få det. Hvis du får det, skal du få det væk med det samme. I værste tilfælde bør du flytte, for det er ikke en god idé at leve i et hjem, hvor der er skimmelsvamp

Det kan ende med at koste dit helbred dyrt, og der er mange eksempler på, at det har givet astma, som folk har levet med resten af livet.

Hvordan ved du, om dit hjem har skimmelsvamp?

Det mest skræmmende er, at du aldrig kan være 100% sikker på, om du har skimmelsvamp eller ej. Hvis du begynder at få det dårligt, bør du få nogle til at kigge dit hjem igennem. 

Generelt skal du være meget opmærksom på, hvis du begynder at have sværere ved at trykke vejret.

Den bedste form for forebyggelse er, at du ofte gør rent. På den måde holder du svamp nede, og du opdager lettere, hvis din bolig er blevet ramt af skimmelsvamp.

Hvad sker der, hvis du er blevet ramt af skimmelsvamp?

Generelt er der ikke det vilde, du selv kan gøre. Du kan prøve at gøre mere rent, men ofte vil det aldrig komme helt væk. I stedet vil vi anbefale dig, at du spørger en ekspert og får dem til at give et tilbud på at fjerne det.

Det kan ende med at være voldsomt dyrt, men det er langt dyrere for dig, hvis det ender med at skade dit helbred, fordi du ville spare penge på en fagekspert.

I værste tilfælde kan det være nødvendigt at flytte fra en bolig, som er blevet hårdt ramt af skimmelsvamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *