Sådan får du mere overskud i hverdagen

De fleste føler sig på et eller andet tidspunkt pressede i deres hverdag. Livet med fuldtidsjob, børn, hus og have kan være overvældende. Her får du nogle tips til, hvordan du lettere kommer igennem en presset hverdag.

Uddelegér opgaverne

Hvis du er presset over rengøringen derhjemme, så husk at det ikke kun er dit job, at nullermændene ikke hober sig op i hjørnerne. Sæt gerne børnene i gang med støvsugeren eller lær dem, hvordan man gør rent på toilettet. Har I råd til det, kan du også hyre en rengøringsdame, som kan hjælpe med at tage noget af arbejdsbyrden fra dine skuldre. Disse penge er godt givet ud, hvis rengøringen er en stressfaktor for dig. En frokostordning på arbejdet er en anden måde at få lidt ekstra overskud i hverdagen på. Bliv klogere på frokostordning Herningher. På den måde slipper du for at stresse over, om der er rugbrød og pålæg til næste dags madpakke, eller om du bliver nødt til at tage ud og handle. 

Få rigeligt motion

De fleste ved det, og mange undersøgelser har bevist det: aktivitet avler aktivitet. Jo mere motion, du dyrker, jo mere energi får du til at klare hverdagens andre udfordringer. Har du svært ved at finde tiden til at få løbet en tur eller komme en tur i fitnesscentret, så kan du cykle til arbejde, tage trapperne i stedet for elevatoren eller stå af bussen et stop før, du plejer at stå af. Alt tæller i det store regnskab.

Sov godt

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange timers søvn, man har brug for, så det handler om at mærke efter, hvor meget du har brug for for at føle dig mest veludhvilet. Uanset om det er fem eller otte timer, så handler det om at sove tungt og uden afbrydelser i det timer. Det gør du bedst i et køligt, mørklagt lokale med telefon og computer uden for rækkevidde. Du kan også indføre faste rutiner, så kroppen ved, at det nu er tid til at sove. Det kan være at rense og fugte dit ansigt, drikke en kop the eller læse en halv time inden sengetid. Gør du det til en vane, vil kroppen vænne sig til, at det nu er tid til at gå ned i gear og lægge sig til at sove.

Hold pauser

Du kan se kroppen som et batteri, der en gang imellem har brug for at blive ladet op. Tag dig derfor tid til at holde små pauser, så du kan tanke lidt energi på kontoen igen. Det kan for eksempel være en lille gåtur, et kapitel i en bog, eller du kan drikke en kop te eller kaffe og bare lade tankerne vandre hvorhen de vil – undgå dog helst praktisk planlægning, som kan stresse dig unødigt og gøre, at din hjerne ikke får sin tiltrængte pause. Husk på, at det ikke er selvisk at tænke på sig selv en gang imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *