Sådan får du råd til en bil helt stressfrit

Det kan være dyrt at købe bil. Og ikke nok med at en bil nærmest koster spidsen af en jetjager, så er den også dyr at have generelt. Der skal betales vægtafgift/grøn afgift, benzin eller diesel, almindelig vedligeholdelse, og så skal du også have råd til uforudsete regninger, hvis nu bilen pludselig går i stykker. At have bil kan derfor være enormt stressfrit, hvilket på ingen måde er godt for din krop.

Hvorfor er det ikke godt at blive stresset?

Der er mange grunde til, at stress bestemt ikke er godt. Langvarig stress kan føre til en lang række ubehageligheder. Du kan for eksempel udvikle Post Traumatisk Stress Syndrom, søvnforstyrrelser, depression, infektionssygdomme, arbejdsrelaterede ulykker, mavesår og der debatteres om, hvorvidt kræftsygdomme kan fremprovokeres af stress.

Langvarig stress gør også, så der dannes for meget sukker og fedt i blodet, hvilket belaster hjertet, kredsløbet og reguleringen af blodsukkeret. Langvarig stress giver også forhøjet blodtryk, hvilket også belaster hjertet og kredsløbet.

Undgå stress ved hjælp af splitleasing

Det kan være enormt stressende at købe bil, men med splitleasing kan dit køb af bil blive en del mindre stressende. Splitleasing er en speciel form for leasing, som betyder, at man laver 2 kontrakter og deler omkostningerne til bilen op i privatkørsel og erhvervskørsel. Leasingydelsen splittes altså mellem dig og firmaet, og du undgår på denne måde også at betale skat af bilen. For at det kan betale sig bør du dog køre mere end 60% erhvervskørsel.

Hvor meget du kører privat, afgøre hvor splittet skal være. Med splitleasing kan du komme til at køre rundt i din drømmebil til en helt anden pris end den ellers ville koste. Du kan se dine muligheder for splitleasing Danmark lige her.

2 gode råd til at undgå stress ved bilkøb

Du får herunder 2 gode råd til at undgå stress ved bilkøb:

  • Undersøg markedet online. På den måde er det langt lettere at danne sig et overblik.
  • Sørg for at lægge et beløb til side hver måned til uforudsete regninger til bilen. På den måde undgår du at blive stresset over en dyr regning, du ikke kan betale.