Sådan håndterer du tyndt og fint hår

De fleste i Skandinavien og Norden er udstyrede med en hårpragt, der ofte består af fine og tynde hårstrå. Det tynde hår kan dog være meget skrøbeligt og være meget beværligt at håndtere. Det er for eksempel mere tilbøjeligt til at blive fedtet, fordi hårstråene ikke møder nogen modstand og derfor nemmere bevæger sig ned langs håret. De fleste med fint hår vil nok også opleve, at håret synes fladt og uden struktur. Herunder kan du læse tips og tricks til, hvordan du kan give dit fine hår den bedste pleje og styling. 

4 tips til fint hår

  1. Få den rette klipning.
    Bed din frisør om at klippe dit hår i forskellige længder. Det vil få håret til at se mere fyldigt ud og give mere spil i frisuren. 
  2. Føntørren er din bedste ven.
    En nem og hurtig vej til mere volumen er ved at føntørre det efter badet. Kom til mousse eller spray til volumen i det fugtige hår og tør håret med hovedet nedad. Det gør underværker ved fladt hår!
  3. Hold dig til let pleje.
    Tunge hårkure og olier er ikke vejen frem, når man har fint hår. Hold dig til en smule balsam i spidserne, hvis håret føles tørt. 
  4. Gå efter de rigtige produkter til vask.

Man kan ikke gøre håret kraftigere ved at vaske det, men man kan godt købe shampoo, der giver mere tekstur og fylde til håret. Hvis du vil vide mere og finde de rigtige produkter, så kan du læse mere her.

Spar på produkterne
Det er en god idé at putte et teksturgivende produkt i håret, hvis det skal fylde mere. Dog må det ikke tage overhånd, da produktet dermed vil gøre håret tungere, og det vil igen synes fladt og fedtet. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at spare på lidt på produktet. Som tommeldingerregel må man bruge max 2 produkter af gangen og brug kun en smule af hver. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *