Sådan kan humor styrke dig mentalt

Det er vigtigt at have en sund krop, men endnu vigtigere er det, at du har det godt med dig selv. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan arbejde med din mentale sundhed, men en ganske simpel filosofi er, at humor er vejen frem. Man kommer rigtig langt med et positivt og humoristisk syn på livet og ikke mindst på sig selv. Her får du to forslag til, hvordan du kan møde hverdagens tvivl med et smil og et glimt i øjet.

Se det sjove i ærgerlige situationer

Det er helt sikkert lettere sagt end gjort, men det kan gavne rigtig meget at vende tingene på hovedet, når det hele ser sort ud. Det er naturligvis nogle situationer, som bare ikke er sjove, men mange af de små ting, som generer os i hverdagen, har også et humoristisk aspekt ved sig. Det handler om at tænke kreativt og erkende, at det hele kunne være værre, end det er.

For eksempel er det da rigtig ærgerligt, hvis du tager et par kilo på over sommeren, men så er de penge, du brugte på lækker mad, da ikke gået til spilde! Det er super træls, når du spilder rødvin ud over sofaen, men okay, den kan jo stadig bruges, og det vidner da i det mindste om, at du har haft en god aften. Klipper din lille datter sit egent pandehår i vaskeægte grydestil, ser det nok ikke ligefrem godt ud, men til gengæld giver det dig noget sjovt at snakke om med de andre forældre.

Hvis du først begynder at tænke sådan, vænner du dig til at se lyst på tingene, og det gør bare hverdagen langt lettere at komme igennem. 

Grin ad dine egne fejl – fx med nøgen kostumer

Selvironi kommer man langt med, og det gælder både i forhold til dit adfærd og dit udseende. Vi begår alle fejl, men de er langt lettere at komme over, hvis du er i stand til at smile ad dem. Hvis du kommer til at sige noget mindre begavet, bliver situationen langt mere behagelig for dig selv, hvis du erkender det og griner med. Falder du midt på gaden, kan det hurtigt plage dig resten af dagen, men vælger du at trække på skuldrene og fnise lidt ved tanken, om hvor sjovt det må have set ud, er du hurtigt videre i livet.

Når det kommer til vores kroppe, kan vi være meget berøringsangste med de skavanker, vi føler, vi har. Lærer du at sige: ”okay, min næse er stor, men jeg er skøn alligevel!” bliver det lettere at håndtere kritiske tanker. Det kan være svært at acceptere sig selv og sin egen krop, men det er vigtigt at prøve.  En måde, hvorpå du kan lære at forholde dig til og italesætte kroppen, er ved at glemme den kropsforskrækkelse, mange efterhånden føler. Det lyder umiddelbart skørt, men prøv engang at iklæde dig et nøgen kostume til den næste udklædningsfest, du skal til. På den måde vender du dig til, at folk betragter dig, og at det er okay at have det sjovt med det. Nøgen kostumer løsner også op for muligheden for at snakke om vores småfejl – og det er bare rigtig positivt for dit mentale helbred!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *