Sådan kommer du i form

Du vil gerne i god form. Det kan virke uoverskueligt og tidskrævende. Men det er vigtigt for dit helbred at bevæge dig. Du ønsker heller ikke at have problemer med dit helbred i en tidlig alder, så du må i gang med at træne. Det første råd til sådan kommer du i form, er at finde en at træne med. Det er altafgørende at holde motivationen i gang, hvorfor det altid hjælper at have nogen at gøre det sammen med. Spørg din bedste ven eller opsøg en personlig træner. Du kan dog spare penge ved at finde sammen med en du kender – fitnesscentre og personlige trænere kan godt koste knaster.

Bevæg dig!

Det kan virke utroligt simpelt. Men den hurtigste og sikreste vej at komme i form på, er at bevæge sig. Det betyder ikke, at du behøver at løbe 20 km første gang du er ude. Bare en lille tur. Det er nok. 30 minutter om dagen siger man cirka. Men jo mere du vænner din krop til at bevæge sig, jo lettere bliver det for den, dig og dine muskler.

Jo mere vænner du også dit hoved til at opleve nydelse ved at træne. Det udløser nemlig dopamin, når du bevæger dig, hvorfor man får en følelse af lettelse i kroppen efter træning. Så sørg for at bevæge dig. Track din udvikling og sæt mål for dig selv. Det kan være hjælpsomt at have nogle klare mål.

Spis sundere!

For at komme i god form, betyder det ikke nødvendigvis at du skal spise mindre. I sidste ende afhænger det selvfølgelig af din størrelse. Men hvis du ikke vejer så meget eller du decideret er tynd, men din form bare mangler, så kan du med fordel godt spise mere end du plejer. Især hvis du er gået i gang med at træne og løbe lange ture.

Din krop har brug for energi. Det får den ved, at du indtager føde. Hvis den slet ingen føde får, så har du heller ingen energi til at komme i form. Det vigtigste er at huske på at spise ordentligt. Det betyder, at du skal spise sundt. Sørg for at spise masser af protein og få de vitaminer, fedt og kulhydrater, din krop har brug for under træningen. Det er vigtigt at indtage grøntsager. Fedt fra dyr som fisk er også sundt.

Kilder:
https://www.motion-online.dk/otte-tips-og-tricks-til-en-sund-hverdag/

https://vandreshoppen.dk/elcykel-og-vandring/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *