Sådan kan du få mere energi i hverdagen

Mange danskere lider af energimangel, og brænder på et tidspunkt af dagen helt tør for energi, hvor der simpelthen ikke er mere at komme efter. Det kan godt være et problem, hvis du er i en situation, hvor der er behov for, at du er på – om det er en arbejdssituation, om du leger med børnene eller er til fest med vennerne. Det er aldrig rart at løbe tør for energi på et sådant tidspunkt, så her kan du få nogle tips til at have mere energi i din hverdag.

Sunde søvnvaner er vigtigere, end du måske lige går og tror

Det er ikke alle mennesker, der får sovet lige meget om natten. Måske tænker du, at du sagtens kan klare dig med fire timers søvn hver nat, og at det i hvert fald ikke bliver noget problem for dig – men det er slet ikke sikkert, det er sådan. Et endnu større problem er det, hvis din krop og din hjerne har været vant til at få meget restitutionstid hver nat, og lige pludselig bliver udsat for, at skulle på arbejde efter en meget kortere nattesøvn. Så kan du hurtigt komme til at opdage, at du brænder sammen i løbet af dagen. Nattesøvnen er derfor ekstrem vigtig, når det kommer til at have energi.

Spis rigtigt, og spis nok

Noget andet der er rigtig vigtigt, hvis du gerne vil være sikker på at have energi nok til hele dagen, er din kost. Det er vigtigt du spiser de rigtige kalorier, nemlig de komplekse kalorier, fra bl.a. rugbrød og grov pasta, som giver langvarig mæthed og energi. Udover det kan du supplere med bl.a. kaffe, som kan virke opkvikkende og give mere energi her. Du kan f.eks. kigge på billige kaffekapsler, så du er sikker på at kunne lave en god kop kaffe på ingen tid.