Sådan passer du på din krop i kulden

Det er en god idé, at du passer på din krop. Men i den kolde tid er det faktisk endnu vigtigere, at du plejer din krop og din hud, som ellers nemt kan blive tør og kedelig at se på. Du kan læse med her for at blive klogere på, hvordan du beholder gløden i det kolde vejr.

Fugt, fugt og fugt

Alle kroppe er forskellige og har derfor forskellige behov. Dog er der stor sandsynlighed for, at de koldere temperaturer gør, at din hud har brug for mere fugt end normalt. Hvis det er tilfældet, kan er det en rigtig god idé at fugte din hud med en fed creme både morgen og aften. Du får den bedste virkning, hvis du smører din krop ind, lige efter du har været i bad, så huden stadig er lidt fugtig. Det betyder nemlig, at fugten har nemmere ved at trænge ind. Samtidig kan du bruge en skrubbecreme eller skrubbehandske en gang om ugen for at fjerne døde hudceller og få gang i din blodcirkulation, så din hud vil blive frisk på ny og få gløden tilbage. Hvis du oplever, at din hud er mere irriteret og sart i det kolde vejr, skal du være ekstra opmærksom på, at dine cremer kun indeholder milde og naturlige ingredienser.

Plej fra toppen

Du kan gøre meget for at passe på din krop, men det er trods alt dit ansigt, der bliver lagt mest mærke til. Det er også i ansigtet, de første aldringstegn viser sig. Derfor er det vigtigst, at du plejer og passer på huden i dit ansigt. Du kan for eksempel lave dine egne ansigtsmasker derhjemme med ingredienser, som du normalt har i dit køkken. Der er utrolig mange muligheder, når det kommer til at lave din hjemmelavede ansigtsmaske, og du kan faktisk lave den af alt fra sukker og avokado til yoghurt og havregryn. På den måde kan du blande din ansigtsmaske af ingredienser, der har lige præcis den virkning, din hud har brug for. Din hud er typisk mere tør i de kolde måneder, og der er for eksempel avokado rigtig god til at tilføje noget fugt. Hvis du vil være helt sikker på et optimalt resultat, kan du få en ansigtsbehandling hos en kosmetolog, som er uddannet til at vide, hvad lige præcis din hud har brug for. Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *