Sådan slipper du af med muskelsmerter

Du ved det nok godt, men det der sker når man træner er at man ødelægge muskelfibrene en lille smule. Musklerne bliver så stærkere, når fibrene vokser sammen igen. Når man ser på det på den måde, er det måske heller ikke så overraskende, at man bliver øm, når man har trænet. Især når man begynder at træne, kan det være forbundet med meget ømme muskler og smerter, da kroppen ikke er vant til denne nedbrydning. I takt med at man begynder at træne mere, bliver kroppen hurtigere til at gendanne muskelfibrene og smerterne og ømheden bliver mindre. Med andre ord er den bedste måde at slippe for smerter ved træning ganske enkelt at træne ofte.

Den gode smerte kan også være ubehagelig

Der er mange der mener at smerten er god, netop fordi den er et håndgribeligt bevis på, at man har lavet noget og at smerterne kun kommer forbi kroppen er ved at blive stærkere. Det ændrer dog ikke ved, at disse smerter godt kan være ubehagelige, og der er da også ting du kan gøre, for at mindske smerterne. Vi har samlet nogle gode råd til hvordan du hurtigere kan restituere efter træning og slippe for smerterne. Du kan vælge at bruge et middel som eksempelvis biofreeze, der lindrer smerter og virker kølende. Du kan købe det her eller på velassorterede apoteker. Der findes dog også metoder der ikke involverer medicinske medikamenter.

Det rigtige mad betyder meget

De fleste ved godt at sundhed hænger meget sammen med kosten, men det gør restitutionen også. Kulhydrater er som udgangspunkt vigtige for at få fyldt dine depoter op, det kan derfor være en god ide at spise eksempelvis en banan umiddelbart efter endt træning. Træner du meget muskelmasse er det desuden uhyre vigtigt at du får en masse protein, der er med til bygge musklerne op.

Massage eller spabad

Har du ømme muskler er let massage en rigtig god måde at løsne for musklerne. Det kan være ubehagligt lige først, men når først musklerne bliver varmet lidt op, vil du mærke at massage kan have en super gavnende effekt. Du kan også gå i et spabad, hvor dels vandstålerne er med til at løsne op, ligesom det varme vand er med at varme dine muskler, som får dem til at slappe af.

Varm op og ned

Dette råd er ikke til meget gavn, hvis du først er øm, men en måde at undgå voldsom ømhed, er at varme godt op inden din træning. Hvis du træner tungt med kolde muskler, nedbryder du hurtigere fibrene, og dermed opstår der større smerte, end hvis du er godt varm, når du går i gang. Det kan desuden også være en god ide at “varme ned” i slutningen af dit træningspas. Dette gør du ved gradvist at mindske intensiteten eller mindske vægtene.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *