Sådan undgår du rygsmerter

At sidde foran en computer i flere timer er hårdt for kroppen, især for ryggen. Det kan være svært at undgå, at man sidder og hænger med overkroppen. Denne usunde kropsholdning kan give spænding i nakken, ryggen og lænden. Du kan dog forebygge smerter i ryggen med øvelser, men herunder kan du læse mere om, hvordan du undgår rygsmerter på dit arbejde.

Undgå rygsmerter på kontorarbejdet

Rejs dig op
I løbet af dagen bør du rejse dig op og finde en balance, der fungerer for dig. Dette kræver dog at du har et hæve-/sænkebord på arbejdet. Du kan for eksempel rejse dig op, hver gang telefonen ringer. Uanset hvad så kan det være sundt, at du laver denne øvelse flere gange i løbet af din arbejdsdag.

Rykke frem på stolen
Den dårlige holdning skyldes ofte, at man læner dig frem i stolen, og det går ud over ryggen. I stedet bør du sætte dig på kanten af stolen og placere benene indenunder. Herved retter du ryggen mere og har ikke tendens til at krumme ryggen. Du kan eventuelt også justere sædet, så vinklen mellem overkroppen og lårbenene bliver større. Dette kan give mere aktivitet i musklerne og derved undgår du at falde sammen i ryggen.      

Støttepude og holdningskorrigerende tøj

Foruden disse øvelser så kan du også investere i en støttepude eller noget holdningskorrigerende tøj for at afhjælpe smerter i ryggen og nakken. Puden vil kunne støtte din lænd og derved afhjælpe rygsmerter, hvis du ikke har mulighed for at rejse dig op eller på anden vis har brug for mere støtte. Derudover så kan det være en god idé at investere i en holdningskorrigerende trøje, da du i løbet af arbejdsdagen bliver træt, og om eftermiddagen kan du have tendens til at krumme sammen eller glemme at bevare den gode kropsholdningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *