Sådan undgår du stress i hverdagen

Mange dansker føler sig stresset i hverdagen. Er du en af dem? Det kan være arbejdsbyrden hober sig op eller konfirmationsplanlægningen er ude af kontrol. Uanset hvad, så finder du i denne artikel gode råd til, hvordan du kan undgå stress i en ellers hektisk hverdag.

Få styr på de små ting

Mange mennesker stresser over alle de ting, som de mangler at få gjort. Derfor er det en god idé at have en ”To do list”, som er en liste, som indeholder alle de ting, som du skal have klaret den pågældende dag. Skal du for eksempel have repareret en iPhone 6 eller handle ind til at dit barn skal dele ud i børnehaven, så skriv det ned. Ved at lave en to do list får du nedskrevet alle dine gøremål i stedet for, at alle gøremålene tonser rundt oppe i hovedet.

 

Motionér og spis rigtigt

Når man føler sig stresset har man virkelig minus på overskudskontoen. Man har hverken lyst til at handle og da slet ikke stå at lave mad. Man ender derfor ofte med at bestille take-away. Dette er dog en ond cirkel, som du hurtigt muligt skal komme ud af. Hvis du slet ikke kan finde dig tiden til at lave mad, så er der heldigvis kommet masser af sund take-away. Så husk at bestille en salat i stedet for en stor pizza med pomfritter. Desuden viser undersøgelser, at motion er med til at mindske stress. Så sørg nu endelig for at få dyrket mindst en times motion hver dag. Motion giver mere overskud og endorfinerne vil flyve rundt i dit hoved, og du vil dermed få en gladere hverdag. Har du svært ved at finde motivationen til at komme afsted, så anskaf dig en træningsmakker eller en personlig træner.

Indret dit hjem rigtigt

Indretningen af dit hjem kan være meget forstyrrende for din hjerne og kan rent faktisk være en faktor til, at dit stressniveau øges. Når du kommer hjem fra en lang hektisk dag på arbejdet, er det vigtigt, at dine møbler og interiør får dig til at slappe af. Invester derfor i en lækker sofa, som du kan flyde i på i stedet for en hård flot sofa. God komfort er det vigtigste, så sørg for, at din indretning bygger på dette.

Sov ud

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man sover omkring 8 timer hver nat. Desværre er det ikke altid, at man kan få at få så mange timers søvn. Når du ikke får sovet nok, så vil du føle dig mere træt, irritabel og glemsom og er derfor med til at øge dit stressniveau. Sørg derfor at du har faste sengetider, da du på den måde snyder din hjerne til at den skal sove det pågældende tidspunkt. Undgå desuden elektroniske apparater som udskiller blåt lys mindst to timer inden du skal sove. Det gælder altså måde din computer, fjernsyn og telefon. Læs i stedet en god bog, eller nedskriv hvad der har været godt ved din dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *