Sørg for at passe på dine tænder

Hvis du går op i dine tænders sundhed, er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvorfor det er vigtigt, at du går op dine tænders sundhed. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for nogle gode råd, som kan være medvirkende til, at du kan passe mere på din tænder i dagligdagen i Lyngby eller Storkøbenhavn.

Har du hørt om klorhexidin?

Hvad bruges klorhexidin til? Det er umiddelbart et spørgsmål, du godt kunne tænke dig svaret på. Klorhexidin bruges til at beskytte dine tænder, hvis du eksempelvis ikke kan børste dine tænder af den ene eller anden årsag. Det er en desinficerende væske, som kan anvendes som et plak forebyggende middel. Det fungerer således, at væsken sætter sig på dine tænder, så der er ikke plads til bakterierne.

Anvendt af tandlæger

Klorhexidin er i bund og grund bare mundskyl, som kan bruges i flere anledninger, hvis du henvender dig til en række tandlæger. Der er intet farligt ved at anvende klorhexidin, hvis du overholder den rigtige dosis og anvendelsesmetode. Derfor kan klorhexidin også bruges, hvis du har sår eller andet i munden, som du gerne vil komme til livs.

Hvordan skal det bruges?

Du kan bruge klorhexidin op til tre gange om dagen, hvis du ønsker det. Som der bliver nævnt i det ovenstående, er det meget naturligt, at det bliver brugt i forbindelse med perioder, hvor du ikke har muligheder for at børste dine tænder. Det kunne eksempelvis være efter en operation i munden.

Når du bruger klorhexidin, skal du bruge en mængde på en centiliter ufortyndet klorhexidin. Derfra holder du væsken i munden i ca. 2 minutter, og efterfølgende spytter du det ud. Hvis du bruger en for stor mængde, kan det påvirke din munds bakterieflora i en negativ forstand.