Sundhed kan også være at skeje ud

I Danmark hvor fokusset på sundhed de senere år har været enormt, kan det til tider blive for ekstremt. Det medvirker til, at flere mennesker mentalt føler sig stresset af at skulle jagte det urealistiske kropideal. På sociale medier ser vi en tendens til, at især unge kvinder kæmper om at få tynde lår, flad mave og markerede arme. Men denne jagten, som man umiddelbart tænker skulle være sund, fordi man bliver slank og spiser sundt, kan faktisk have den modsatte effekt.

Find ro i dit hoved

At fokusere på hver eneste dag at gøre det bedre end i går og aldrig få ro i hovedet samt aldrig at være tilfreds med sit udseende og sine gøremål kan for mange blive en stressfaktor. Det er usundt for dig. Derfor bør du overveje, hvor sundt det faktisk er for dig at skeje ud, fordi din krop og dit sind fortæller, at det trænger du til. Hvis du får stress symptomer – som er skadeligt for dit helbred – kan det også stoppe dit vægttab, på trods af, at du spiser sundt og træner ekstremt. Du skal derfor finde en balance i det og huske, at sundhed også handler om det indeni og ikke kun udenpå.

Invitér veninderne over til mad

Det at kunne sige, jeg er ligeglad med træning og fedtfattig mad i aften, er en sund tankegang. Og de fleste elsker at være sammen med deres veninder, hvor de bare skal hygge sig og slappe af. En god idé til en sundere livsstil er derfor at invitere en flok veninder over til masser af mad og vin. Du kan for eksempel bestille buffet eller nøjes med lækre fingermadder. Få inspiration til mad for veninderne her.

Det kan også være, at du tænker, at i år skal den fødselsdag fejres med manér. Måske har du undgået at holde det helt store, fordi så spiser du jo for meget og taber dig ikke. Men stop den tanke nu og lev livet uden bekymringer engang i mellem. Hold en kæmpe fest med alt det, du drømmer om:

  • God mad og masser af den
  • Dessert
  • Vin og drinks
  • Musikanlæg
  • Natmad

Fejre dig selv, dine veninder og livet. Vi lever kun én gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *