Tænker du for meget?

Ønsker du at stoppe dit tankemylder og dine grublerier? Så er der hjælp at hente. Den spritnye terapiform Metakognitiv Terapi er en effektiv vejviser ud af dine personlige lidelser. Gennem hverdagssituationer kan du nemlig lære dig selv at tænke anderledes.

Vi kender det måske alle sammen det med at overtænke- og bearbejde situationer. Men måske du føler, at det er ved at blive for meget for dig? Går du rundt og grubler over de mindste ting i flere dage? Så er det måske på tide at sætte en stopper for det.

Metakognitiv terapi er en ny, men alligevel meget anerkendt metode, der handler om at gå ind og arbejde med dine grublerier og dit tankemylder. Forskning viser, at mennesker der eksempelvis lider af depression eller angst kan give situationer for meget opmærksomhed. Det kan medføre store bekymringer og generelt ubehag inde i den enkelte person. Kort sagt tænker raske anderledes, end personer der lider af depression eller lignende. Denne anderledes tankemåde medfører i et kognitivt opmærksomhedssyndrom, som kaldes CAS. CAS betyder faktisk overdreven bekymring og/eller grubleri. For nogle kan CAS’en tage overhånd, og når det sker er der hjælp at hente.

Metakognitiv Terapi (MTC) går netop ind og arbejder med disse overdrevne bekymringer og tanker, der kan opstå inde i et menneske, når det er stresset. Metoden lærer dig at tage kontrol og ejerskab over dit eget tankemylder og lærer dig at placere det, så du kan kontrollere det, når tankemylderet opstår.

Pia Callesen er psykolog og har skrevet bogen ”Lev mere tænk mindre”. I følgende artikel fortæller hun om, hvordan du med metakognitiv terapi kan hjælpe dig selv til at tænke mindre. Her udtrykker hun blandt andet vigtigheden i, at det ikke handler om, at gøre de negative tanker mere positive, men om at lære at tackle de uhensigtsmæssige tanker, der opstår. Du kan læse artiklen her: https://www.dr.dk/levnu/psykologi/stop-dit-tanke-mylder-og-kom-bedre-gennem-kriser

Med andre ord går metakognitiv terapi ind og undersøger dig som det hele menneske, du er og undersøger dine adfærd. MTC finder frem til, hvad der er grunden til de mange bekymringer. Du stikker et spadestik dybere ned i dig selv, og finder gennem forskellige metoder frem til et nyt jeg uden tankemylder og unødvendige grublerier.

Lyder det som noget for dig? Hvis du ønsker at skabe en tryg hverdag for dig selv, hvor du lever mere og tænker mindre, så er der i den grad hjælp, læring og sparing at hente her: https://re-view.dk/ydelser-privat/metakognitiv-terapi/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *