Tag hånd om dig selv

I en travl hverdag er vi mange der glemmer at bruge tid på os selv. I stedet er det alle andres behov der er i højsædet. Men der er mange gode grunde til at du skal fokusere på dit eget helbred – både i forhold til krop og sind – en gang i mellem. Det vil dine nærmeste også nyde godt af i længden.

Hvorfor?

Hvorfor er det egentlig vigtigt, at vi passer på os selv, vores sind og vores krop? Først og fremmest skal du gøre det for din egen skyld – har du det godt i både krop og sind, vil du være gladere, have mere overskud, hvile i dig selv og have højere selvværd og selvtillid. Allerede her er der masser af gode grunde til, at du skal prioritere at sætte tid af til at pleje dig selv.

Hvis det ikke er nok motivation i sig selv, skal du gøre det for din partners skyld, dine (kommende) børns skyld og dine nærmestes skyld. Ofte glemmer man at forholde sig til, hvordan det påvirker folk omkring en, når man ikke er den bedste version af sig selv. Går du og døjer med noget, vil det ofte gå ud over din partner eller dine børn og de vil kunne mærke det på dig, selvom du prøver at skjule det.

Fysisk

For at gøre noget godt for dit fysiske helbred, er der mange ting du kan gøre. Start med at overveje hvad der passer til dig og din krop og hvad der virker overskueligt og realistisk at implementere i din hverdag. Ender du med at slå et større brød op end du kan bage, vil det i stedet have en negativ effekt på din livsglæde.

For mange påvirker deres fysiske helbred det psykiske helbred – derfor er det en god idé at starte her. Er du utilfreds med din krop, er det på tide at gøre noget ved det. Start i det små og begynd at cykle til arbejde et par gange om ugen. Tag trappen i ny og næ. Meld dig til et træningshold, så I er flere om det. Har du brug for mere hjælp og mere motivation, kan du melde dig til på hurtigslank.dk og komme i gang med dit vægttab med det samme.

Psykisk

Flere og flere bliver diagnosticeret med både stress, angst og depression. Undersøgelser viser, at hele 50% af den danske befolkning i løbet af deres liv, bliver ramt af en af disse psykiske lidelser. Halter din mentale sundhed, har du tre gange større risiko for at udvikle en depression. Den mentale sundhed defineres som en tilstand af trivsel, hvor vi føler, at vi kan håndtere belastninger og kan udfolde vores evner.

Føler du at din psykiske sundhed ikke er i top, er der flere ting du kan gøre. For eksempel ved man, at det at være en del af et fællesskab og at være sammen med andre mennesker, gør os glade og tilfredsstiller et basalt behov. At være fysisk aktiv er også en vigtig faktor – og så slår du jo to fluer med et smæk jævnfør ovenstående. Hos Mindcph.dk, der er en moderne psykologpraksis, kan du få hjælp, hvis du føler at din psykiske sundhed har brug for mere hjælp, end du selv kan give.