Test af stepbænke

I dag findes der så mange forskellige træningsformer, at det kan være svært at holde styr på alle de forskellige metoder og redskaber. Stepbænke er noget de fleste kender, og måske endda har prøvet selv, men der er mange ting du skal overveje når du vælger at investere i en stepbænk. Heldigvis er der blevet lavet en masse teste af forskellige slags stepbænke, der viser fordelene og ulemperne af en masse stepbænke. Se udvalget af stepbænke her. I denne tekst samles op på de vigtigste ting omkring testen, der skal tænkes over ved stepbænke og hvilket der passer dig bedst.

Ting der skal overvejes

Det første du skal overveje, og som også er beskrevet i testen, er at bænken selvfølgelig skal være stabil, og at den skal kunne stå fast på gulvet, selv når du laver øvelser på den. Her er vægten og materialet en vigtigt ting at kigge på da tunge stepbænke, der er lavet af gummi, sidder bedre fast på gulvet.

Ud fra hvad du skal lave, skal du også tænke over, hvilken overflade din bænk skal have. Skal den være bred, smal, lang eller kort, der er noget til alle formål. Du kan også tænke over, hvor meget du kommer til at bruge bænken, hvis ikke det er noget du kommer til at bruge særlig tit, så giver det måske ikke meget mening at købe den dyreste model

Et godt valg

Hvis ikke du kender meget til stepbænke, så er det et super godt redskab til at træne både konditionen, men også styrketræning. En stepbænk er meget alsidig, og der findes et hav af øvelser du kan udføre på en stepbænk. De fleste gange bruges den til step, som får pulsen op og hjælper med at brænde kalorier, men andre gange kan den bruges til at lave for eksempel lunges eller armbøjninger på.