Tips til at finde ro og fordybelse med solfilm og musikundervisning

Er du særligt sensitiv? Eller savner du at kunne finde ro og være mere til stede i nuet? Her kan du læse mere om, hvordan du ved hjælp af musikundervisning og det rette lys med solfilm i dit soveværelse kan gøre noget godt for dit sind.

Tankemylder og bekymringer får en pause, når du spiller musik. Måske ved du det allerede, eller måske er du helt nybegynder. Uanset dit udgangspunkt, så kan musikundervisning være en god vej til at blive mere tilstede og tage en pause fra hverdagens udfordringer og beslutninger.

Når du træner din stemme eller øver dig på eksempelvis klaver eller guitar kan du nemmere være i nuet, mærke dine følelser. Musikken er kendt for at kunne benyttes som terapiform, og du kender sikkert allerede fornemmelsen af, at musik kan hjælpe dig til at slappe af eller komme i en bestemt stemning, alt efter hvad du lytter til.

På samme måde kan stemmetræning være en stor hjælp, hvis du er nervøs for at holde tale eller skulle til mundtlig eksamen. Så tag fat i et musikinstitut (såsom Music Institute i København) og hør mere om, hvordan sangtræning eller musikundervisning kan hjælpe dig videre.

Solfilm giver bedre søvn

Hvis du ikke sover godt om natten, kan det være svært at have en god og funktionel dag, hvor du er i balance og har energi til alle de vågne timer. Undersøgelser har eksempelvis vist, at cellerne i vores krop simpelthen ældes hurtigere, hvis vi ikke sover godt eller i lang nok tid. Sover du generelt halvanden time mindre, end du har behov for? Så vil din krops cellefunktioner svare til, at du er 10 år ældre, end du i virkeligheden er.

Heldigvis kan du selv forbedre din søvn. Stress og psykiske problemer er en stor synder, når det gælder dårlig søvn. Men noget så simpelt som skarpt lys i sommerhalvåret kan også give søvnproblemer for mange. Mange særligt sensitive vågner tidligt op morgenen og har svært ved at sove igen. Sker det også for dig? Så kan du overveje, om solfilm på vinduerne i soveværelset kan være en løsning.

Tænk hvis en spejlende solfilm, blot er det, der skal til, for at du igen kan få en rolig morgen og vågne i dit eget tempo. En god nattesøvn er så vigtig for vores helbred og vores energiniveau. Så det er da værd at prøve for at se, om solfilm giver dig en dybere søvn og mere ro i din dagligdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *