Tør hovedbund kan forårsage meget irritation i hverdagen

Flere og flere oplever at have tør hovedbund, og det er ikke noget, der er farligt, men det kan være en ubehagelig samt irriterende lidelse, som kan komme til at fylde unødvendigt meget i en hverdag. Symptomerne på tør hovedbund kan til forveksling minde en hel del om skæl, men det er dog vigtigt, at man kan kende forskel på disse, inden man begynder en behandling, da henholdsvis skæl og tør hovedbund skal behandles forskelligt. Først og fremmest vil der ofte falde en hel del flere hudflager ned, når man har tør hovedbund, mens flagerne her også er hvidere og mere tør sammenlignet med det gule og mere fedtede skæl, man ser ved den almindelige type af skæl.

Årsager til tør hovedbund

En af de mest hovedsagelige årsager til tør hovedbund er, at mange i dag benytter hårprodukter med forskellige kemikalier, der skaber forvirring i forhold til hovedbundens naturlige balance. Den tørrehovedbund opstår oftest, når der mangler talg i hovedbunden. Når talgkirtlerne ikke producere en tilstrækkelig mængde af det naturlige fedt, vil hovedbunden tørre ud. Det er dog ikke kun i forbindelse med brug af hårprodukter med kemikalier, da det også kan skyldtes, at man fra født med en for lav eller høj produktion af talg.

Hvordan behandler man tør hovedbund?

Det er dog forholdsvist let at behandle tør hovedbund, da det er muligt at finde adskillige shampooer, som kan komme tør hovedbund til livs. Når man har tør hovedbund, kan hovedbunden rødme og give kløe, hvilket er det vigtigste at få behandlet hurtigst muligt. Det kan man gøre ved hjælp af en shampoo, der indeholder mange fugtgivende olier og/eller vitaminer, da dette vil medføre, at man får mere fugt i hovedbunden, hvormed kløen vil aftage en hel del efter få behandlinger. Det er også vigtigt, at man så vidt mulige går efter nogle meget naturlige shampooer til behandling af tør hovedbund, da benyttelse af forkerte shampooer i værste fald kan forværre situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *