Træn dig selv så du kan blive glad for dig selv

Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at elske dig selv. Men det er ikke altid nemt. Mange føler sig grimme, usunde, ucharmerende og mere til. Men det er altså ikke noget, der er umuligt at ændre. Du kan træne dig selv på flere måder, så du kan lære at blive glad for dig selv og forhåbentligt elske dig selv en dag.

Motion, bevægelse og mad

Det er rigtig træls at høre på igen og igen, men det er altså bare sådan, at træning, god kost og masser af bevægelse kan gøre dig så meget gladere. Udover det gør træning og en god kost jo også, at du får en normal og sund krop. Der er intet galt med at være lidt på den overvægtige- eller undervægtige side. Alligevel betyder det noget, hvis man er usund og lever usundt, når det gælder mad og bevægelse. Får man ikke nok bevægelse, får man ikke en sund og balanceret kost, og drikker man ikke nok vand, vil man højst sandsynligt være utilfreds. Ikke bare på grund af de fysiske resultater men også bare følelsen i kroppen. Læs mere om sundhed på blog om kosmetik og sundhed. Med en balanceret kost har du mere energi og mere overskud til at være glad og tage ud med vennerne og hygge. Med træning bliver det nemmere at bevæge dig, uden at du hader hvert minut. Det kan blive sjovt at gå en tur og få frisk luft. Men det er slet ikke det eneste, du kan gøre.

Alt det andet der også har betydning

Men det er ikke sikkert, at træning og en god kost vil gøre dig glad eller vil gøre, at du elsker dig selv. Det er et skridt i den rigtige retning. Det, du også kan gøre, er at sige ”jeg elsker dig” til dig selv hver morgen. Det virker måske fjollet, og det er det også lidt. Men det er også godt. Nogle gange skal man sige noget højt, før man kan gøre det. Nogle gange virker det bare at sige til sig selv, at man elsker sig selv. Efter lang tid vil du måske begynde at opdage, at du rent faktisk mener det, du siger.

Selvfølgelig er det også en mulighed at problemet, du har, er lidt dybere end som så. Så er det ikke sikkert, noget af dette kan hjælpe. Men det kan en psykolog. Bed altid om hjælp hvis du føler dig helt nede og ude af den. Alle fortjener at elske sig selv, for vi er alle – hver og en – unikke og fantastiske mennesker. Der er kun én dig, og det er jo helt fantastisk, at du er her.