Træner du meget? Forebyg skaderne

Er du en af dem, som kan bruge stribevis af timer nede i fitnesscentret? Så kan det være en god idé at have fokus på mulig kommende skader. Skaderne kan nemlig være svære at gøre noget ved, når de først er ankommet – så forebyggelse er uden tvivl vejen frem.

Pas godt på din krop. Træning er næsten altid sundt – medmindre du overgører det og overanstrenger dig alt for meget.

3 gode råd til forebyggelse
Forebyggelsen kan gøres på forskellige faconer. Herunder får du tre gode råd til hvad du specifikt kan gøre for at styrke din krop og forberede den på mulige kommende skader.

  • Stræk ud og lav nogle gode øvelser dagligt. Det er ofte dine ankler og knæ, skuldrene eller hofte og ryg som kan være udsat for skader. Du kan finde en masse gode øvelser på internettet som fokuserer på specifikke områder, hvis du føler nogle områder på din krop er mere svækket end andre. Det kan være en fordel at benytte sig af et balancebræt eller træningselastikker.

  • Suppler din sunde og varieret kost med kosttilskud til knogler og led. Det er nemlig helt oplagt at bruge kosttilskud som et supplement, hvis du dyrker meget sport og træner ofte. Med disse kosttilskud i køkken- eller badeværelsesskabet vil du nemlig opnå en øget smidighed og styrke. Disse kan også være anvendelige til akutte skader, gigt samt hvis alderdommen er sat ind.

  • Undgå overbelastning. Husk at holde nogle gode pauser i træningen, da du ellers hurtigt kan komme til at ødelægge dine muskler og opbygge skader. Kroppen har brug for at restituere, og dette er ikke muligt hvis du træner alle ugens dage. Hold derfor gerne en velfortjent pause i løbet af ugen på én dag eller to. Det kræver nemlig en god balance i træningen for ikke at opnå pludselige, akutte og langvarige skader.