Værd at vide om en brystforstørrende operation

Først og fremmest er ALLE bryster smukke – store som små. Men ikke desto mindre fylder størrelsen på barmen utroligt meget for mange kvinder. Dette gælder både, hvis barmen er lille eller stor. Hvis du har mindre bryster, end du godt kunne tænke dig, kan en brystforstørrende operation måske give dit selvværd et kæmpe boost. Læs med her, hvis du vil vide mere om en brystforstørrelse.

Hvad er en brystforstørrende operation?

En brystforstørrende operation forkortes også BFO, og den kan foretages både med implantater men altså også med eget fedtvæv. Langt de fleste vælger dog at få implantater, da man er mere sikker på, at resultat holder. Hvis du vælger at bruge dit eget fedtvæv, kræver det naturligvis også, at du har nok fedt at tage af fra andre steder på kroppen. Typisk tages fedtet fra maven eller lårene. Der kan være mange forskellige årsager til, at man ønsker sig en større barm. Det vigtigste er, at du vælger en brystforstørrende operation helt for din egen skyld og ikke for andres. Mange vælger også at få en brystforstørrelse efter graviditet og amning.

Helt kort om BFO

Operationstid: 2-3 timer

Hvornår er man klar til at arbejde eller lignende igen?: Omkring en uges tid

Udføres indgrebet under fuld narkose?: Ja, det gør den altid.

Bliver man indlagt?: Nej ikke som udgangspunkt. Der kan dog opstå komplikationer, som betyder, at man bliver nødt til at være under opsyn. Det er dog heldigvis sjældent.

Skal man forberede noget forinden? Faste er den eneste krævede forberedelse. Man bør dog heller ikke ryge cirka 2 måneder før og efter den brystforstørrende operation. Rygning kan nemlig føre til en del komplikationer.

Hvad koster en det?: Det svinger fra klinik til klinik, og afhænger selvfølgelig også af, hvilken størrelse implantat, som du ønsker. Prisen er også anderledes, hvis du ønsker en brystforstørrelse med eget fedtvæv.

Er der tilfælde, hvor der ikke kan opereres?: Ja, de fleste plastikkirurger vil ikke operere, hvis du har nogle af følgende problemer:

  • Sygdomme i hjerte, kredsløb og lunger

  • BMI over 30

  • Hvis du har problemer med narkose

  • Type 1 diabetes

  • Epilepsianfald

Er BFO farligt?

Der er naturligvis en række risici forbundet med en brystforstørrende operation, ligesom der er med mange andre operationer. Man springer derfor ikke bare lige ud i en brystforstørrende operation. Det kræver en del overvejelse. En brystforstørrende operation kan eksempelvis medføre infektioner, manglende blodforsyning, ømhed og hævelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *